Τέλεια sneakers για τέλειες γιορτές

5 πολύ καλοί λόγοι να ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα (και τα χριστουγεννιάτικα δώρα).

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 31 Δεκεμβρίου 2023

Οι γιορτές είναι εδώ και φέρνουν μαζί τους τη μαγική ατμόσφαιρα και συγκίνηση του να δίνεις και να παίρνεις ξεχωριστά δώρα. Και αν ακόμη βρίσκεσαι σε φάση σκέψης και περισυλλογής προκειμένου να βρεις τι να κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου πρόσωπα ή και στον εαυτό σου, δε χρειάζεται να σπαταλάς άλλο τον χρόνο σου. Η λύση είναι μία: sneakers. Δεδομένης, μάλιστα, της ειδικής περίστασης, θέλουμε να σου προτείνουμε μόνο τα καλύτερα και τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα του χειμώνα 2023 - 2024, για να αποχαιρετήσεις το παλιό έτος και να υποδεχθείς το νέο, με απεριόριστο στυλ. Ακολουθούν 5 sneakers που πρέπει να βάλεις στη χριστουγεννιάτικη λίστα σου, οπωσδήποτε:

Adidas Samba Originals sneakers

Τέλεια sneakers για τέλειες γιορτέςAdidas

Γεννημένο στα γήπεδα ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 1950, τα Adidas Samba πέρασαν από δεκαετίες αλλαγής τάσεων για να καθιερωθεί οριστικά ως ένα διαχρονικό είδωλο στον αχανή κόσμο των αθλητικών παπουτσιών. Διαθέτοντας επάνω μέρος από δέρμα πλήρους κοπής με επικαλύψεις από σουέτ, λεπτομέρειες από χρυσό φύλλο αλουμινίου και χοντρή σόλα από καουτσούκ, τα Samba εξακολουθούν να διατηρούν τη ρετρό αισθητική που τα έκανε διάσημα σε όλο τον κόσμο. Η χρωματική αντίθεση μεταξύ του επάνω μέρους και των πλαϊνών λωρίδων της Adidas τα κάνει άμεσα αναγνωρίσιμα, ενώ η σόλα από καουτσούκ ψαροκόκαλο προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση. Αυτά τα αθλητικά παπούτσια, με τον ξεχωριστό σχεδιασμό και την ουσιαστική ιστορία τους, ενσαρκώνουν τη συνάντηση του αθλητισμού, του πολιτισμού και του στυλ.

Autry

AutryAutry

Τόσο απλά αλλά και τόσο ευέλικτα: μιλάμε ξεκάθαρα για τα αθλητικά παπούτσια Autry Medalist. Αντανακλώντας την ουσία του επανεφευρεμένου vintage, υποβάλλονται σε μια σχολαστική χειροποίητη διαδικασία και κατασκευάζονται με δερμάτινο επάνω μέρος με πολυεπίπεδα ένθετα ραμμένα σε τόνο. Αλλά το δυνατό τους σημείο είναι σίγουρα η ευελιξία , στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία αν τα φοράς σε ένα επίσημο ή χαλαρό πλαίσιο, θα φαίνονται γενικά καλά με οποιοδήποτε ντύσιμο.

Onitsuka Tiger Mexico 66 sneakers

Onitsuka TigerOnitsuka Tiger

Από τη μεγάλη οθόνη μέχρι την αστική ζωή, τα Onitsuka Tiger Mexico 66 έχουν σιγά σιγά κατακτήσει τους πάντες με το μοναδικό και αναμφισβήτητα αλάνθαστο σχέδιό τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει σύμβολο της ποπ κουλτούρας. Τα προτείνουμε σε όσους αναζητούν αθλητικά παπούτσια με ισχυρή προσωπικότητα έτοιμα να γίνουν πρωταγωνιστές κάθε εμφάνισης. Χαρακτηρίζονται από τις χαρακτηριστικές πλαϊνές ρίγες της μάρκας και διαθέτουν δερμάτινο πάνω μέρος με ένθετα από suede και το λογότυπο Tiger στη φτέρνα. Η λεπτή σιλουέτα και η σόλα με μαξιλάρι στη συνέχεια υπογραμμίζουν το σπορ και old school στυλ τους. Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σε πείσουν να τα αγοράσεις, ας θυμηθούμε ότι αυτό το παπούτσι αντιπροσωπεύει επίσης ένα κομμάτι της αθλητικής ιστορίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, στην πραγματικότητα, το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1966 και στη συνέχεια σχεδιάστηκε ως παπούτσι για τρέξιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό: αυτό εξηγεί την ονομασία "Mexico 66".

Tod's sneakers

Tod'sTod's

Εμπνευσμένο από τον κόσμο του τρεξίματος, αυτό το αθλητικό παπούτσι με κατασκευή "κάλτσας" συνδυάζει αθλητικά στοιχεία με την εκλεπτυσμένη κληρονομιά της Tod's. Εργονομικά και άνετα, αυτά τα sneakers διαθέτουν επάνω μέρος από λείο δέρμα και τεχνικό πλέγμα, με maxi T στο πλάι από σουέτ. Τα προτείνουμε σε όλους τους άνδρες που αναζητούν ένα άνετο παπούτσι που δεν δείχνει εκτός τόπου και χρόνου όταν συμπληρώνει ένα κομψό κοστούμι με class. Ιδιαίτερα στο επίσημο περιβάλλον του γραφείου.

Merlin sneakers από την AS98

AS98AS98

Η τελευταία πρόταση που δεν πρέπει να χάσεις είναι ένα δερμάτινο αθλητικό παπούτσι από τη σειρά 4Men της AS98. Ένα δίχρωμο μοντέλο που δεν είναι ακόμη mainstream, επομένως ιδανικό για όσους δεν θέλουν να συμμορφωθούν με τις τάσεις και αναζητούν κάτι διαφορετικό από αυτό που συνήθως βλέπουμε στους δρόμους των πόλεων μας. Από πλευράς αισθητικής, η σιλουέτα τους αντιπροσωπεύει το σωστό σημείο συνάντησης μεταξύ ενός παπουτσιού με σύγχρονη γραμμή και ενός αθλητικού παπουτσιού, που προσαρμόζεται σε κάθε τύπο casual look. Όντας ένα πολύ φρέσκο μοντέλο", κατά τη γνώμη μας ,αυτά τα sneakers είναι ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους τους άνδρες κάτω των 30 ετών.

Με πληροφορίες από: Esquire IT

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.