Οι έξυπνες ζώνες, προ των πυλών

Η ζώνη της Harmattan Design εξασφαλίζει 32 διαφορετικά μεγέθη αντί για τις συνηθισμένες τέσσερις τρύπες.

Η τεχνολογία τρέχει με διαστημικούς ρυθμούς φέρνοντας σιγά σιγά τη μόδα αντιμέτωπη με τις νέες εξελίξεις. Ειδικά υφάσματα που δεν λερώνονται, υλικά που δεν τσαλακώνονται και τζάκετ που συνδέονται με τα smartphones για να αυξάνουν ή να μειώνουν τη θερμοκρασία ανάλογα με τις πληροφορίες που δέχονται είναι μερικά μόνο από νέα trends που έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Πέρα, όμως, από τα ρούχα που μετατρέπονται σε gadgets, υπάρχουν και κάποια άλλα πολύ πιο απλά ζητήματα που αναζητούν επίμονα λύση: όπως οι λίγες τρύπες που έχουν οι ζώνες.

Οι έξυπνες ζώνες, προ των πυλών

Η ζώνη που λανσάρει μέσω του Kickstarter η Harmattan Design φαίνεται ικανή να λύσει αυτό το αιώνιο πρόβλημα. Αντί για τις συνηθισμένες τέσσερις τρύπες που βρίσκουμε στις συμβατικές ζώνες, η εταιρεία από το Ντέλαγουερ των Ηνωμένων Πολιτειών υπόσχεται 32 διαφορετικά μεγέθη, ικανά να ικανοποιήσουν όλους τους διαφορετικούς τύπους σώματος ή αλλιώς 500% περισσότερες επιλογές από ότι η παραδοσιακή εκδοχή. 

Ζώνη smartbelt 1

Οι τρύπες στις ζώνες, μετά από αυτήν την ευρεσιτεχνία, μοιάζουν τουλάχιστον πρωτόγονες. Μάλιστα, εκτός από τα πολλαπλά μεγέθη, αυτές οι smart belts δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με την ποιότητα των υλικών: Η δερμάτινη ζώνη της Harmattan Design χρησιμοποιεί δέρμα Τοσκάνης, ένα δηλαδή από τα κορυφαία δέρματα του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι όσο προηγμένο κι αν είναι ένα αντρικό αξεσουάρ αποκλείεται να είναι κορυφαίο αν δεν κατασκευάζεται από κορυφαία υλικά. Φυσικά η διαδικασία κατασκευής ακολουθεί όλα τα standards που έχουν θέσει εδώ και αιώνες οι Ιταλοί μετρ του είδους.

Έξυπνη ζώνη smartbelt 5

Οι επιλογές στην αγκράφα είναι αρκετές (χρυσή, ασημένια, με κλασικό σχέδιο ή περισσότερο casual), σε γενικές γραμμές όμως ακολουθούν minimal πρότυπα χωρίς σχεδιαστικές υπερβολές και ακροβασίες. Άλλωστε, όπως έχει αποδείξει και η Apple, στην εποχή μας το less is more αποτελεί απαράβατο κανόνα καλαισθησίας. Μήπως, τελικά, η Harmattan Design θα αποτελέσει το πρωτότυπο για όλες τις ζώνες του μέλλοντος;

Από: Esquire IT


φωτογραφίες © Harmattan Design

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.