Πώς θα δέσεις σωστά το παπιγιόν

Θα χρειαστείς ένα παπιγιόν, 15 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου και ένα μπουλντόγκ.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 27 Αυγούστου 2019

Μπορεί η γραβάτα να κρατά τα σκήπτρα των αξεσουάρ του αντρικού κοστουμιού, το παπιγιόν ωστόσο θα αποτελεί πάντα μία πιο σοφιστικέ επιλογή, που ειδικά στις μέρες μας δεν παντρεύεται αποκλειστικά και μόνο με σμόκιν, αλλά με κάθε καλό κοστούμι, σεταρισμένο ή ακόμα και "σπασμένο" για ένα περισσότερο smart παρά formal look.

Κι αν στην αγορά κυκλοφορεί μία μεγάλη ποικιλία "έτοιμων" παπιγιόν, που δεν χρειάζονται δέσιμο, η κλασική εκδοχή του είναι σαφώς πιο κομψή και στιβαρή, αρκεί να γνωρίζεις πώς να κάνεις το σωστό δέσιμο. Όπως αυτό που στο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι του Ralph Lauren στο YouTube.

Η διαδικασία δεσίματος του παπιγιόν λίγο πιο αναλυτικά

  • Σήκωσε το γιακά και πέρασε το παπιγιόν γύρω από το λαιμό. Δέσ' το σε ένα χαλαρό κόμπο με την αριστερή πλευρά του να είναι περίπου 3 με 4 εκατοστά μακρύτερη από τη δεξιά.
  • Πέρνα την μακρύτερη πλευρά πάνω από την κοντύτερη, άσ' την να κρέμεται κάθετα και δέσε σφιχτά τον κόμπο.
  • Πάρε την κοντή πλευρά του παπιγιόν, τύλιξέ την γύρω από το λαιμό και δέσ' την έτσι ώστε να σχηματίζει μία μικρή θηλιά στο πλάι, την οποία κρατά με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου.
  • Με το άλλο χέρι, φέρε τη μακριά πλευρά στη μέση του μισού φιόγκου που έχει σχηματιστεί για να σχηματιστεί και μία δεύτερη θηλιά, πίσω από το φιόγκο.
  • Πιάσε την άκρη που κρέμεται προς τα κάτω και τύλιξέ την κάθετα προς το στήθος σου και κάτω από το φιόγκο. Πιάσε τις 2 άκρες ώστε να λεπτύνουν σιγά σιγά και σπρώξε τις προς τη θηλιά.
  • Ισοστάθμισε τις δύο πλευρές του φιόγκου, για να τελειοποιήσεις το σχήμα του και είσαι έτοιμος.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο στιλάτα γυαλιά ηλίου που είδαμε στο σινεμά

10 ζευγάρια που έχουν γράψει κινηματογραφική ιστορία.

10 ζευγάρια κάλτσες για τη νέα σεζόν

Ανέβασε τα μπατζάκια στο παντελόνι, δώσε χώρο στις κάλτσες να φανούν.