Στο σφυρί ένα από τα πιο σπάνια και ιστορικά sneakers της Nike

Δεν είναι απίθανό τα Waffle Spike να σπάσουν το ρεκόρ που έκαναν πριν από ένα μήνα τα πρώτα Air Jordan 1.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 18 Ιουνίου 2020

Ακριβώς ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που η Nike και το Jordan brand του Michael Jordan έγραψαν ιστορία: τα πρώτα Air Jordan 1 sneakers, που φόρεσε ο GOAT το 1985 έγιναν και επίσημα τα πιο ακριβά αθλητικά υποδήματα που δημοπρατήθηκαν ποτέ, "πιάνοντας" τα 560 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Τώρα, ο ίδιος οίκος βγάζει στο σφυρί ένα από τα πιο σπάνια και ιστορικά sneakers του sports brand, τα Waffle Spike, που σχεδίασε πίσω στα 70s ο συνιδρυτής της Nike, Bill Bowerman και ο "πατέρας" της waffle sole, της χαρακτηριστικής σόλας με τα καρφιά της εταιρείας. 

Στο σφυρί ένα από τα πιο σπάνια και ιστορικά sneakers της Nike
NIKE

Πρόκειται για ένα ζευγάρι running shoes, που είχε στην κατοχή του ο John Mays, ένας δρομέας της ομάδας στίβου του πανεπιστημίου του Όρεγκον, όπου ο Bowerman ήταν για χρόνια προπονητής. Ο τελευταίος κατασκεύασε το συγκεκριμένο μοντέλο για να καλύψει τις ανάγκες του Mays, γι' αυτό και "σκάλισε" το επώνυμό του στη σόλα των τακουνιών.

NIKE

Να σημειωθεί ότι η δημοπρασία έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου με τιμή έναρξης τα 150.000 δολάρια, αν και αναμένεται να "αγγίξει" αστρονομικά ποσά. 

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα