Air Jordan 1, επίσημα τα πιο ακριβά sneakers που δημοπρατήθηκαν ποτέ

"Έπιασαν" πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's.

Με τα τελευταία δύο επεισόδια του The Last Dance, του ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Michael Jordan και τους Chicago Bulls που γράφει ιστορία, να προβάλλονται από σήμερα στην πλατφόρμα και να ρίχνουν θεαματικό φινάλε στο docuseries, έχουμε μία ακόμα είδηση που αφορά τον GOAT και θα μείνει επίσης στην ιστορία: τα πρώτα Air Jordan sneakers, που φόρεσε το 1985 έγιναν και επίσημα τα πιο ακριβά αθλητικά υποδήματα που δημοπρατήθηκαν ποτέ.

Ο οίκος Sotheby's έβγαλε στο σφυρί τα Air Jordan 1 -τα είχε στην κατοχή του από το 2012 μέχρι σήμερα-, που είναι υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον θρύλο του NBA και η τιμή που "έπιασαν" είναι αστρονομική: κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια, για την ακρίβεια, 560 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που οι πρώτες εκτιμήσεις κινούνταν μεταξύ 100 με 150 χιλιάδες δολάρια. 

Air Jordan 1, επίσημα τα πιο ακριβά sneakers που δημοπρατήθηκαν ποτέ

Θυμίζουμε ότι τα Air Jordan 1 του 1985 είναι βαμμένα στα χρώματα των Chicago Bulls και κατασκευάστηκαν στα μέτρα και τις ανάγκες του Jordan, εξ ου και η μικρή διαφορά στο μέγεθος των δύο υποδημάτων με το ένα ζευγάρι να είναι νούμερο 47 και το άλλο 47 και 1/2.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.