Η διακριτική γοητεία των chukka boots

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Steve McQueen τις εμπιστευόταν με κλειστά τα μάτια.

Είναι πολύ δύσκολο να γράψεις για διαχρονικό αντρικό στυλ χωρίς να κάνεις αναφορά στον Steve McQueen. Μάλιστα, όταν το θέμα είναι οι φαινομενικά ταπεινές chukka boots, τότε είναι πρακτικά αδύνατο να μην αναφερθείς στον King of Cool. Επί της ουσίας, εκείνος ήταν ο άνθρωπος που τις έφερε στο προσκήνιο. Το μεγαλύτερο style icon του 20ου αιώνα τις φορούσε με τζην, με chinos, με κοστούμια τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. 

Ακριβώς όπως ο McQueen, έτσι και οι chukka boots διαθέτουν μία old school διακριτική γοητεία. Στιβαρές αλλά καθ' όλα εκλεπτυσμένες από άποψη σχεδίου, είναι ικανές να ταιριάξουν σχεδόν σε κάθε περίσταση. Γιατί μπορεί να έζησαν μέρες πολεμικής δόξα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι σχεδιάστηκαν αρχικά για παίκτες του πόλο επί χόρτου που αρέσκονταν σε απογευματινούς αγώνες συνοδεία ενός τζιν με τόνικ.

Με λίγα λόγια, οι chukka boots μπορούν να επιβιώσουν με την ίδια ευκολία και στα αλώνια και στα σαλόνια. Δεν αποτελούν προνόμιο μίας και μόνο κάστας ανθρώπων. Είναι το ίδιο πιθανό να τις δεις σε κάποιο φιλανθρωπικό γκαλά φορεμένες στα πόδια κάποιου γαλαζοαίματου, όσο και στα πόδια κάποιου μουσικού της ρέγγε που προφητεύει την ειρηνική του επανάσταση. Σίγουρα, πάντως, βρίσκουν ιδανική θέση σε ανθρώπους που δεν αρέσκονται να μπαίνουν σε καλούπια - ακριβώς, δηλαδή, όπως ο εμβληματικός Frank Bullitt που υποδύθηκε ο McQueen.

Τα χαρακτηριστικά

Η διακριτική γοητεία των chukka boots

"Η απλότητα με τη μορφή μίας μπότας", αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για ένα φανταστικό δοκίμιο αφιερωμένο σε εκείνες. Οι chukka boots φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο και διακρίνονται για το πόσο ελαφριές και άνετες είναι. Συνήθως το πάνω μέρος του αποτελείται από δύο κομμάτια δέρμα, διαθέτουν μόνο τρεις τρύπες για κορδόνια και ξεχωρίζουν από τη χαρακτηριστική στρογγυλή τους μύτη. Όσο για τη σόλα του; Εκείνη, συνήθως είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ και πιο σπάνια από δέρμα.

Πώς να τις φορέσεις

Η βασική συμβουλή είναι να το κάνεις όπως ο Steve McQueen. Προτίμησε, δηλαδή, τα λευκά chinos και όταν ο καιρός κρυώσει ξανά, ρίξε στους ώμους σου ένα άλλο εμβληματικό κομμάτι που ανέδειξε ο King of Cool: Το τζάκετ harrington που καλό είναι να μη λείπει από καμία αντρική γκαρνταρόμπα.


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.