Έντονο χρώμα και αρκούδες που χορεύουν στα νέα SB Dunk sneakers της Nike

Το νέο μοντέλο των θρυλικών υποδημάτων του sports brand αντλεί έμπνευση από τη ροκ μπάντα Grateful Dead.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τα sold out Ben & Jerry's x Nike SB Dunk Low ή αλλιώς "Chunky Dunky" με την γνωστή εταιρεία παγωτού, Ben & Jerry's να μεταμορφώνει τα SB Dunk sneakers της Nike, το sports brand ετοιμάζεται να μας παραδώσει ένα ακόμα ιδιαίτερο ζευγάρι του συγκεκριμένου θρυλικού μοντέλου του. 

Αντλώντας έμπνευση από το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα Grateful Dead (1965–1995), γνωστό για την ψυχεδελική μουσική και τα εμβλήματά του, με χαρακτηριστικότερα το εντυπωσιακό κρανίο "Steal Your Face" και την ομάδα των πολύχρωμων αρκούδων που χορεύουν, Marching Bears, η Nike σχεδίασε τα SB x Grateful Dead Dunk Low Pro. 

Έντονο χρώμα και αρκούδες που χορεύουν στα νέα SB Dunk sneakers της Nike

Θα κυκλοφορήσουν σε τρία διαφορετικά έντονα χρώματα -κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο-, είναι φτιαγμένα από σουέντ και χνουδωτή απομίμηση γούνας και διαθέτουν σαν σύμβολο, εκτός από το Swoosh της Nike τα Marching Bears των Grateful Dead.

SB DUNK LOW PRO X GRATEFUL DEAD NIKE ΣΝΙΚΕΡΣ

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα Dunk shoes της Nike κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα των sneakers. Πρόκειται για ένα ζευγάρι sneakers που έχει κάτι από τα Air Jordan 1, αλλά και τα Air Force 1 και ξεκίνησε ως μπασκετικό υπόδημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κολεγιακών πρωταθλημάτων. Στα τέλη του 1990 όμως πέρασε από την ρακέτα στον δρόμο, φορέθηκε κατά κόρον από τους skaters και μετονομάστηκε σε SB Dunk. Σήμερα, θεωρείται ένα μοντέλο σήμα κατατεθέν του skateboarding, χάρη στην παχιά σόλα και τη γλώσσα με επένδυση που προσθέτει ένα στρώμα απαλής άνεσης στο επάνω μέρος των ποδιών.


Τα Nike SB x Grateful Dead Dunk Low Pro θα κυκλοφορήσουν στις 24 Ιουλίου στην ελληνική αγορά μέσα από την ιστοσελίδα της Nike. Η τιμή τους ανέρχεται στα 109 ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα