H Ben & Jerry's μεταμορφώνει τα θρυλικά Dunk Low της Nike

Η πιο "νόστιμη" συνεργασία της χρονιάς στον χώρο των sneakers.

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, ο Virgil Abloh, καλλιτεχνικός διευθυντής του αντρικού τμήματος του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton και ιδρυτής του streetwear brand, Off-White, συνεργάστηκε με την Nike, προκειμένου να δώσει τη δική του πινελιά σε ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία του sports brand: ανανέωσε τα Dunk shoes και παρέδωσε τα Off-White x Nike Dunk Low σε τρεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.


Τα Dunk shoes της Nike κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην κουλτούρα των sneakers. Πρόκειται για ένα ζευγάρι sneakers που έχει κάτι από τα Air Jordan 1, αλλά και τα Air Force 1 και ξεκίνησε ως μπασκετικό υπόδημα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κολεγιακών πρωταθλημάτων. Στα τέλη του 1990 όμως πέρασε από την ρακέτα στον δρόμο, φορέθηκε κατά κόρον από τους skaters και μετονομάστηκε σε SB Dunk. Σήμερα, θεωρείται ένα μοντέλο σήμα κατατεθέν του skateboarding, χάρη στην παχιά σόλα και τη γλώσσα με επένδυση που προσθέτει ένα στρώμα απαλής άνεσης στο επάνω μέρος των ποδιών.


Τώρα, μήνες μετά, η Nike λανσάρει μία ακόμα συλλεκτική εκδοχή του συγκεκριμένου μοντέλου, που αυτή τη φορά φέρει την υπογραφή όχι κάποιου σχεδιαστή και ανθρώπου της μόδας, αλλά μίας από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες παγωτού, της Ben & Jerry's.

Η αμερικάνικη εταιρεία μεταμόρφωσε τα Dunks, βάφοντάς τα στα χρώματα της συσκευασίας του διάσημου παγωτού της, "Chunky Monkey", που αποτελείται από παγωτό μπανάνα, κομμάτια brownies και ξηρούς καρπούς. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία του Ben & Jerry's x Nike SB Dunk Low ή αλλιώς του "Chunky Dunky", ενός εμπριμέ δερμάτινου ζευγαριού με ασπρόμαυρο pony skin.

H Ben & Jerry's μεταμορφώνει τα θρυλικά Dunk Low της Nike

Το Ben & Jerry's x Nike SB Dunk Low ή αλλιώς το "Chunky Dunky" μοντέλο θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 23 Μαΐου, ενώ στην ιστοσελίδα της Nike στις 26 του μήνα. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 100 δολάρια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.