Στο σφυρί 11 sneakers του Michael Jordan

Ανάμεσά τους και ένα ζευγάρι Air Jordan 1 που αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 27 Ιουλίου 2020

Πριν από περίπου δύο μήνες, ο οίκος Sotheby's έβγαλε στο σφυρί τα πρώτα Air Jordan 1 -τα είχε στην κατοχή του από το 2012 μέχρι σήμερα-, που φόρεσε ο Michael Jordan το 1985, τα οποία έγιναν και επίσημα τα πιο ακριβά αθλητικά υποδήματα που δημοπρατήθηκαν ποτέ. "Επιασαν" τα 560 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που οι πρώτες εκτιμήσεις κινούνταν μεταξύ 100 με 150 χιλιάδες δολάρια. 

Τώρα, ο οίκος Christie's ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί 11 ζευγάρια του GOAT πραγματοποιώντας σε συνεργασία με τη Stadium Goods τη δημοπρασία με τίτλο Original Air: Michael Jordan Game-Worn and Player Exclusive Rarities.

Στο σφυρί 11 sneakers του Michael Jordan

Ανάμεσά τους συναντάμε και τα Air Jordan 1 Highs, που είχε φορέσει ο θρύλος του μπάσκετ το 1985 σε καλοκαιρινή επίδειξη στην Τεργέστη και είχε κάνει θρύψαλα το ταμπλό του καλαθιού με το κάρφωμά του. Τα συγκεκριμένο αθλητικά παπούτσια αναμένεται να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να γίνουν τα πιο ακριβά που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ - εκτιμάται ότι η τιμής τους θα κινηθεί μεταξύ 650.000 και 850.000 δολαρίων. 

Air Jordan 1

Η δημοπρασία του οίκου Christie's θα γίνει αποκλειστικά online και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουλίου έως τις 13 Αυγούστου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πουκάμισα του καλοκαιριού

Οι επιλογές πολλές. Κάνε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σου.

Ο πρωτοπόρος της μόδας Kansai Yamamoto δεν ζει πια εδώ

Ο Ιάπωνας σχεδιαστής έχασε τη μάχη με την λευχαιμία.