Ο οδηγός για τα πλεκτά πουλόβερ του φετινού χειμώνα

Από το ύφασμα μέχρι τα διαφορετικά στυλ και τους ενδυματολογικούς συνδυασμούς.

Τα πλεκτά πουλόβερ είναι για το χειμωνιάτικο στυλ, ό,τι τα t-shirts για το καλοκαιρινό: το απολύτως απαραίτητο κομμάτι για να χτίσεις στην πρώτη περίπτωση ένα ζεστό και στην δεύτερη ένα δροσερό σύνολο. Παρακάτω θα βρεις ένα σύντομο οδηγό για τα πουλόβερ του φετινού και κάθε χειμώνα. 

Τα υφάσματα

Τα φυσικά υφάσματα

Μαλλί: Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαλλιού, όπως μερινό, μαλλί προβάτου και μαλλί σέτλαντ, που διαφέρουν ως προς την απαλότητα τους.

Κασμίρι: Είναι το πιο μαλακό και φίνο μαλλί -προέρχεται από τις κατσίκες- και το πιο ακριβό.

Βαμβάκι: Είναι το πιο κοινό ύφασμα για την παραγωγή ενός πουλόβερ. Είναι επίσης ελαφρύ και ανθεκτικό, αλλά σε καμία περίπτωση τόσο ζεστό όσο το μαλλί.

Τα συνθετικά υφάσματα

Νάιλον: Είναι ανθεκτικό και ελαστικό. Είναι η πρώτη επιλογή συνθετικού υφάσματος, όταν δεν χρησιμοποιείται κάποιο από τα φυσικά.

Πολυεστέρας: Το ατού του είναι ότι δεν τσαλακώνει. Το μεγάλο του μειονέκτημα ότι δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Ακρυλικό: Είναι το εναλλακτικό κασμίρι, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τόσο απαλό και ζεστό.

Φλις: Φτιαγμένο από τον πολυεστέρα, το φλις είναι απαλό, ελαφρύ και θα σε κρατήσει ζεστό. Ωστόσο, δεν είναι ένα ύφασμα που αντέχει στο χρόνο.

Τα πιο κλασικά στυλ του knitwear

Το v-neck

Ο οδηγός για τα πλεκτά πουλόβερ του φετινού χειμώναGetty Images

Το πλεκτό πουλόβερ με την V λαιμόκοψη φοριέται τόσο πάνω από t-shirt (λευκό κατά προτίμηση), όσο και πάνω από oxford ή denim πουκάμισο.

Το crew neck

Πλεκτά ΠουλόβερGetty Images

Το πιο κλασικό στυλ πλεκτού πουλόβερ με την στρογγυλή λαιμόκοψη, όπως αυτό που φορά ο πρίγκιπας Κάρολος στην φωτογραφία.

Το printed

Αν δεν επιλέξεις τη μονόχρωμη εκδοχή του, επένδυσε σε ένα πλεκτό με σχέδια και χρώματα, ακολουθώντας το παράδειγμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

To ζιβάγκο

Πλεκτά Πουλόβερ

Υπάρχουν τρία είδη ζιβάγκο: Το κλασικό με το ρεβέρ στο λαιμό, Το κλασικό χωρίς το ρεβέρ, Το ζιβάγκο με την κοντή λαιμόκοψη. Την τιμητική τους φέτος έχουν τα πρώτα, τα ζιβάγκο με το ρεβέρ και συγκεκριμένα εκείνα που είναι καμωμένα από λεπτά, φίνα υφάσματα, ώστε να μπορούν να φορεθούν τόσο κάτω από σακάκια, όσο και από κομψά μάλλινα παλτό και καμπαρντίνες.

Τα προτεινόμενα χρώματα είναι τα κλασικά ουδέτερα (μαύρο, μπλε, λευκό, γκρι), που ταιριάζουν με όλα τα ρούχα και πανωφόρια και χτίζουν τα θεμέλια για ένα smart look.

Το cardigan 

ζακέτα cardigan

Η ζακέτα αποτελεί ιδανικό κομμάτι για να χτίσεις ένα σύνολο που βασίζεται στη λογική του layering.

Το γιλέκο

Πλεκτά ΠουλόβερGetty Images

Το αμάνικο πλεκτό πουλόβερ είναι η πιο vintage επιλογή. Συνδύασε το με πουκάμισα, αλλά και με t-shirts.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα