Ο πιο cool τρόπος να φορέσεις το off white σακάκι σμόκιν από τον στιλίστα Στέφανο Ζαούση

MR Styler for Esquire: Ο fashion editor, φωτογράφος και στιλίστας προτείνει στο Esquire ένα αναπάντεχα κομψό, αλλά cool σύνολο με πρωταγωνιστή το off white tuxedo jacket.

Από τους πιο καταξιωμένους στον χώρο των fashion editorials στην Ελλάδα, ένας άντρας με ιδιαίτερο προσωπικό στυλ, ο Στέφανος Ζαούσης, fashion editor, φωτογράφος και στιλίστας -βρίσκεται επίσης πίσω από το επιτυχημένο προφίλ του Mr Styler- είναι ο πλέον ειδικός για να μας συμβουλεύσει στιλιστικά και να μοιραστεί με τους αναγνώστες του Esquire τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο της μόδας.

Μετά το ανατρεπτικά πρωτοχρονιάτικο look του για τις φετινές γιορτές, τώρα μας προτείνει ένα αναπάντεχα κομψό, αλλά cool σύνολο με πρωταγωνιστή το off white σακάκι του σμόκιν.

Πρώτα όμως, μία σύντομη γνωριμία μαζί του

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanos (@zaousis)

Ο Στέφανος Ζαούσης έζησε στην Νέα Υόρκη για επτά χρόνια, δουλεύοντας ως fashion editor στο Van magazine και ως contributing fashion stylist σε διάσημα, διεθνή εντυπα -απο την Vogue και το Harpers Bazaar, μέχρι τα L’Officiel, Jalouse, Amica, Surface, αλλά και την Sunday Telegraph μεταξυ πολλών ακόμα τίτλων.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως fashion stylist σε δημοφιλείς ελληνικές εκδοσεις, καθώς και ως φωτογράφος σε διάφορα πρότζεκτ.

Έχει λάβει υποψηφιότητα για βραβείο κοστουμιών στην καλτ ταινία "The attack of the giant Moussaka”, ενώ έχει σχεδιάσει το coffee table book "Children of the light” της φωτογράφου Calliope (εκδόσεις Skira).

Σήμερα, εργάζεται ως fashion editor στην εκδοτική εταιρεια Identity Media και στο The Code magazine, είναι ο στιλίστας των βιτρινών του πολυκαταστήματος Attica και ο image consultant της Estée Lauder Greece.

Το outfit με το off white tuxedo jacket του Στέφανου Ζαούση για τους αναγνώστες του Esquire

Ο πιο cool τρόπος να φορέσεις το off white σακάκι σμόκιν από τον στιλίστα Στέφανο Ζαούση

"Οι κανόνες στο αντρικό ντύσιμο τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Ειδικά με τη κυριαρχία του street style,του athleisure αλλά και του επαναστατικού mix and match που έφεραν οι fashion bloggers στο καθημερινό μας ντύσιμο, μπορείτε άνετα πλέον να φοράτε ακόμα και επίσημα
ρούχα με τον πιο casual τρόπο. Αρκεί να το κάνετε με στυλ και φυσικά με σεβασμό στη διαχρονική αξία του κλασικού ντυσίματος.

Το (σχεδόν) λευκό σμόκιν σακάκι είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, και σε
αντίθεση με το ολόλευκο που παραείναι καλοκαιρινό και ριψοκίνδυνο να φορεθεί σωστά, αποτελεί πάντοτε μια κομψή πρόταση και τέλεια εναλλακτική στο πολυφορεμένο και βαρετό κλασσικό μαύρο.

Σχεδιασμένο αρχικά για τροπικά κλίματα στα 30s, είναι πιο ελαφρύ και φοριέται πλέον όλο το χρόνο, και όχι μόνο σε black tie περιστάσεις. Όμως, όπως και με όλα τα βραδινά ρούχα θέλει προσοχή στους συνδυασμούς. Αρχικά πρέπει να προσέξετε τα πέτα. Τα κλασσικά peaked lapels (τα λεγόμενα μυτερά) θεωρούνται πιο βραδινά σε εμφάνιση και δεν σηκώνουν πολλούς πειραματισμούς ενώ τα shawl lapels (τα πιο στρογγυλεμένα που θυμίζουν πλαστρόν) είναι σαφώς πιο casual και έτσι συνδυάζονται ευκολότερα.

Όσον αφορά τα χρώματα, το μπλε σκούρο και το μαύρο είναι πάντα οι ασφαλέστερες επιλογές. Διαλέξτε tops σε πολυτελή υφάσματα όπως ένα ζιβάγκο σε μαλλί και μετάξι, μία μεταξωτή πουκαμίσα με μάο γιακά ή μία κασμίρ μπλούζα που σε συνδυασμό με ένα υφασμάτινο μαύρο παντελόνι σε στενή γραμμή θα σας κάνουν να δείχνετε στιλάτοι. Αποφύγετε τα κλασσικά βαμβακερά πουκάμισα, είναι μία ξεπερασμένη επιλογή.

Όσο για τα παπούτσια, ένα ζευγάρι δετά μαύρα γυαλιστερά ή μη, μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο ή low top sneakers, όλα είναι σωστές επιλογές.

Για πιο χαλαρές εμφανίσεις, μπορείτε να φορέσετε ένα ζιβάγκο
ή ένα λεπτό πουλόβερ (στα ίδια χρώματα πάντα) με ένα μπλε σκούρο τζην ή ένα
cargo παντελόνι σε λαδί, μαύρο, μπλε σκούρο η γκρι. Μέχρι εκεί όμως, περαιτέρω στιλιστικές παρεμβάσεις μπορεί να κάνουν το look σας και το υπέροχο αυτό σακάκι να χάσουν την κομψότητα τους".


Φωτογραφίες: Φίλιππος Μαργαλιάς @soundinjections 

Σμόκιν σακάκι @vbespokeathens

Παντελόνι @zegna

Μπλούζα @zaramen 

Zώνη @brooksbrothers 

Sneakers από προσωπική συλλογή


Info: @stefanozaousis

www.stefanozaousis.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.