3 διαχρονικά μαθήματα στυλ από τον Humphrey Bogart

Ακόμη και σήμερα, μπορούμε να μάθουμε αρκετά από το στυλ του εμβληματικού Αμερικανού ηθοποιού.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 14 Ιανουαρίου 2021

Ο Humphrey Bogart γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1899 στη Νέα Υόρκη και έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1957, στο Λος Άντζελες. Θεωρείται μέχρι σήμερα μία μοναδική περίπτωση ηθοποιού, που έχτισε τον δικό του μύθο γύρω από το υποκριτικό του ταλέντο, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες-σταθμούς.

Κατάφερε να φτάσει μέχρι το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και η υστεροφημία του ξεκίνησε να δημιουργείται μετά τη συμμετοχή του σε αστυνομικά φιλμ μυστηρίου, χωρίς όμως να περιορίζεται και εν τέλει να στιγματίζεται κατά κάποιο τρόπο από αυτά.

Εκτός από αυτό όμως, ο Bogart έχει χαρίσει και κάποιες από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις στην ιστορία του στυλ της μεγάλης οθόνης. Αν και το σήμα-κατατεθέν του ήταν η χαρακτηριστική καμπαρντίνα, δεν θα επικεντρωθούμε σε αυτήν.

Τα σωστά παπιγιόν

3 διαχρονικά μαθήματα στυλ από τον Humphrey Bogart

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξεσουάρ του ρόλου που υποδυόταν ο Bogart στο In A Lonely Place ("Διψασμένος για Ηδονή", 1950) ήταν το παπιγιόν. Φορώντας το, ο Αμερικανός ηθοποιός απέδειξε πως μπορεί να το υποστηρίξει στο απόλυτο, ακόμη και αν μιλάμε για τα πιο old school του είδους. Το παχύ παπιγιόν με σχέδια είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια του αντρικού στυλ. Διαχρονικά.

Ο καθένας μπορεί να υποστηρίξει ένα double-breasted suit

Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο διάσημο όσο το κοστούμι με το δίκουμπο σακάκι, ωστόσο το σταυρωτό κοστούμι συγκαταλέγεται στα βασικά κοστούμια της αντρικής γκαρνταρόμπας. Η στιβαρή γραμμή του έχει συνδεθεί με άντρες μεγαλύτερης ηλικίας και με μία old school αισθητική, όμως τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο σύγχρονο tailoring.

ΣΤΥΛ ΧΑΜΦΡΕΪ ΜΠΟΓΚΑΡΤ 3

Στο The Maltese Falcon ("Το Γεράκι Της Μάλτας", 1941), ο Bogart δείχνει ακριβώς πώς μπορεί να φορεθεί, ακόμη και από έναν ιδιωτικό ερευνητή που τριγυρνά όλη την ώρα.

Η ιδιαιτερότητα με το λευκό σακάκι

ΣΤΥΛ ΧΑΜΦΡΕΪ ΜΠΟΓΚΑΡΤ 1

Στη θρυλική πια Casablanca ("Καζαμπλάνκα", 1942), ο Rick Blaine του Bogart επισκιάζει οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του με ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα αντρικά σακάκια. Το bright-white tuxedo jacket που συνοδεύεται από ένα απλό παπιγιόν αρκεί για να κάνει τη διαφορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος