To ιστορικό αρχείο του Salvatore Ferragamo μόλις έγινε ψηφιακό

Ένα διαδικτυακό ταξίδι στην ιστορία της διεθνούς μόδας.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 16 Φεβρουαρίου 2021

Οι λάτρεις του Ferragamo μόλις απέκτησαν έναν ακόμα λόγο για να ενθουσιαστούν: ο οίκος ψηφιοποίησε το ιστορικό αρχείο του σχεδιαστή και προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακής περιήγησης σ' αυτόν. Μετά την ανανέωση του site ferragamo.com, την εικονική περιήγηση στις μπουτίκ και την έκθεση Sustainable Thinking, έρχεται η ψηφιοποίηση του αρχείου που αποτελεί την "καρδιά" του ιταλικού οίκου μόδας. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ένα ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, απ' οποιαδήποτε συσκευή, ώστε να εξερευνήσετε τις δημιουργίες του οραματιστή Salvatore Ferragamo και να μάθετε πώς βοήθησε να γραφτεί η ιστορία των παπουτσιών και της διεθνούς μόδας.

Το αρχείο, που ξεκίνησε αρχικά από τον Salvatore Ferragamo και μετέπειτα εμπλουτίστηκε από την κόρη του Fiamma, βρίσκεται τώρα υπό τη διαχείριση του Fondazione Ferragamo, που το έχει επεκτείνει σε μια τεράστια, προσεκτικά δομημένη και άρτια οργανωμένη συλλογή πηγών με βάση τα υψηλότερα πρότυπα της διατήρησης. Πρόκειται για μια ανεκτίμητη συλλογή από έγγραφα, πατέντες, πρωτότυπα και προϊόντα τα οποία μαρτυρούν έναν αιώνα αστείρευτης και λαμπερής δημιουργικότητας από τη δεκαετία του 1920 μέχρι σήμερα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το αρχείο, διαθέσιμο στα ιταλικά και τα αγγλικά, στην ιστοσελίδα ferragamo.com στο τμήμα του μουσείου, αλλά και στην ιστοσελίδα του Fondazione Ferragamo, fondazioneferragamo.it, μέσα από διάφορα ψηφιακά ευρήματα όπως 360°εικόνες υψηλής ευκρίνειας, σημεία πληροφοριών, βίντεο και λεπτομερή διαγράμματα. Το ιστορικό αρχείο του οίκου βρίσκεται σε νέο ειδικά ανακαινισμένο σημείο, στον όροφο πάνω από τη Μανόβια, την καρδιά της παραγωγής υποδημάτων Ferragamo.

Στα σχέδια του οίκου είναι να πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και ειδικά διαδικτυακά προγράμματα μέχρι να επιτραπούν ξανά οι ξεναγήσεις από κοντά .

Οι σύνδεσμοι που μπορείτε να επισκεφτείτε για την ξενάγηση:

VIRTUAL TOUR IN ITALIAN
VIRTUAL TOUR IN ENGLISH

To ιστορικό αρχείο του Salvatore Ferragamo μόλις έγινε ψηφιακόSalvatore Ferragamo

 


Info

Οι συλλογές του οίκου Ferragamo διατίθενται στην Ελλάδα στις ομώνυμες boutique Salvatore Ferragamo, καθώς και στα καταστήματα Kalogirou και το ανανεωμένο website www.kalogirou.com  

Salvatore Ferragamo Boutiques
City Link Boutique:  Σταδίου 4, Αθήνα
Golden Hall Boutique:  Λ. Κηφισιάς 37Α, Μαρούσι  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.