H Ακαδημία Tod’s και το Central Saint Martins στηρίζουν τους νέους δημιουργούς

Η νεανική δημιουργικότητα συνδιαλέγεται με τις αξίες του οίκου Tod’s και εκφράζεται ελεύθερα.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 19 Φεβρουαρίου 2021

Μεγαλώνοντας σε μια τόσο μοναδική εποχή, είναι καθήκον όλων να υποστηρίξουν τη νέα γενιά νέων δημιουργών. Σε αυτό το πνεύμα, ο οίκος Tod's ανακοινώνει τη συνεργασία του, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο στο πλαίσιο της Ακαδημίας Tod’s, με το φημισμένο κολλέγιο Central Saint Martins του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου για ένα ειδικό project στο οποίο η νεανική δημιουργικότητα συνδιαλέγεται με τις αξίες του οίκου Tod’s και εκφράζεται ελεύθερα.

Η Ακαδημία Tod’s είναι ένα εργαστήριο ιδεών, με έδρα τα κεντρικά της εταιρείας στην περιοχή Marche της Ιταλίας. Έχει δημιουργηθεί ως ένας χώρος σκέψης και έργου, στον οποίο οι τεχνίτες βρίσκονται πάντα δίπλα τους σπουδαστές, μεταδίδοντας τη γνώση τους και χρήσιμες τεχνικές για την ανάπτυξη των ιδεών τους. Η Ακαδημία Tod’s αποτελεί την πρακτική έκφραση του "Made in Italy” μέσα από την αριστεία των τεχνιτών της, οι οποίοι για γενιές, έχουν καταφέρει με επιτυχία να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους με τη σύγχρονη και προσωπική οπτική του κάθε δημιουργού.

Σχεδιασμένο από τον Diego Della Valle και υπό τον συντονισμό του Fabio Piras, διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος μόδας στο Central Saint Martins, το project θα παρουσιαστεί το Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, μέσω μιας ψηφιακής έκθεσης.

35 νέοι σχεδιαστές, επιλεγμένοι από το Central Saint Martins, κλήθηκαν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για έναν ή περισσότερους από τους κωδικούς του οίκου Tod’s, εστιάζοντας στη δημιουργική διαδικασία που οδήγησε στην τελική πρόταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, σε κάθε σπουδαστή είχε ανατεθεί ένας master της μόδας ως μέντορας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ορισμένοι από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνείς συντάκτες, δημοσιογράφους και σχεδιαστές: προσωπικότητες με γνώσεις, των οποίων η άποψη και οι συμβουλές έχουν αποτελέσει ανεκτίμητη βοήθεια και ενίσχυση γνώσης για τους μαθητές.

"Είναι ένα πολύ δημιουργικό project που υποστηρίζει τους σπουδαστές και ταυτόχρονα φέρνει ασυνήθιστες και καινοτόμες απόψεις στον οίκο Tod’s. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μέντορες που μας βοήθησαν, το Central Saint Martins και τον Fabio Piras για την εξαιρετική συμβολή τους", δήλωσε ο Diego Della Valle.

 


Info

Οι συλλογές του οίκου Tod’s διατίθενται στην ομώνυμη boutique όπως επίσης στα καταστήματα Kalogirou.  

Tod’s Boutique - Βουκουρεστίου 13, Αθήνα

Kalogirou Stores
ΑΤΤΙΚΗ: Π. Ιωακείμ 4, Κολωνάκι | CityLink, Σταδίου 4, Αθήνα | Α. Mεταξά 18 & Γρ. Λαμπράκη 19, Γλυφάδα | Golden Hall, Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι | Παναγίτσας 5, Κηφισιά | Ηρώων Πολυτεχνείου 56, Πειραιάς | Αρκαδίας 36, Περιστέρι
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μητροπόλεως 75 
ΚΥΠΡΟΣ: Μνασιάδου 13, Λευκωσία | Λ. Μακαρίου 236, Λεμεσός
Online Store:  www.kalogirou.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Reflections of Light: Η SS26 καμπάνια της Paul & Shark

Με φόντο τη Μήλο, η Paul & Shark παρουσιάζει την καμπάνια SS26 "Reflections of Light", μια ωδή στο μεσογειακό φως, τη φύση και τη σύγχρονη, λειτουργική πολυτέλεια.

Συνεργασία Breitling και Aston Martin για ένα ρολόι που θυμίζει κάτι από Formula 1

Τιτάνιο, carbon fibre και διακριτικές λεπτομέρειες. Όταν δύο κόσμοι με εμμονή στην ακρίβεια συναντιούνται, το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να εξηγηθεί.

Τα ρολόγια της Hamilton στο νέο Resident Evil Requiem

Δύο ρολόγια που γεννήθηκαν μέσα σε έναν ψηφιακό κόσμο και βγαίνουν στον πραγματικό. Η Hamilton συνεργάζεται με τη Capcom και δίνει κύρος στο νέο video game της θρυλικής σειράς.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η Salomon εγκαινιάζει μια νέα δημιουργική εποχή με τον Heikki Salonen ως Creative Director

Στόχος της Salomon είναι ο καθένας από εμάς να αναδείξει τον καλύτερο του εαυτό μέσα από τα mountain sports.

Η συλλογή Ralph Lauren Φθινόπωρο 2026 είναι η απόλυτη έκφραση του ανδρικού lifestyle

Εδώ και περίπου 6 δεκαετίες, ο Ralph Lauren δημιουργεί ένα δικό του σύμπαν στο οποίο το αυθεντικό αμερικανικό στυλ συμβαδίζει αρμονικά με τη φινέτσα και την ανάγκη να είμαστε ο εαυτός μας.

BOSS, Jiaren Chemical Recycling και NBC LLC παρουσιάζουν το νήμα Novapoly™ στα γήπεδα της Μελβούρνης

Το καινοτόμο νήμα περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόσθετο που επιταχύνει τη διαδικασία αποδόμησης σε σύγκριση με τις συμβατικές ίνες πολυεστέρα, καθιστώντας το βιοδιασπώμενο* σε αναερόβιο, ενεργό μικροβιακό περιβάλλον.