Οι ακτιβιστές καουμπόηδες του Compton

Από εκεί που έσωζαν ανθρώπους από τα γκέτο, ξαφνικά βρέθηκαν στην καινούρια καμπάνια του Tommy Hilfiger.

Το Compton υποτίθεται ότι είναι ένα υποβαθμισμένο προάστιο νότια του Λος Άντζελες, που εξάγει στην υπόλοιπη Αμερική κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα - συνήθως όχι καλά. Έτσι, τουλάχιστον έγινε γνωστό σε κάθε γωνιά της γης, χάρη στο ιστορικό album Straight Outta Compton που κυκλοφόρησαν το 1987 οι N.W.A (από τους οποίους ξεπήδησε ο Dr. Dre), περιγράφοντας όλες τις κοινωνικές δυσκολίες, τις διακρίσεις και την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών ζωής που χαρακτήριζε τη ζωή των κατοίκων του.

Κι όμως, στο ίδιο προάστιο, εδώ και χρόνια, υπάρχει μία ομάδα μαύρων καουμπόηδων που θέλει να βελτιώσει την κατάσταση, προωθώντας την επαφή των "παραστρατημένων" με τα άλογα, ως μέσο κοινωνικής συμπερίληψης.

Οι ακτιβιστές καουμπόηδες του ComptonTommy Hilfiger

Δεν μας προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη το ότι αυτοί οι "καουμπόηδες του Compton" επιλέχθηκαν από τον Tommy Hilfiger για να συμμετάσχουν στη νέα ανοιξιάτικη καμπάνια του brand του, με θέμα Moving Forward Together, η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην κοινωνική αλλαγή.

Wild horses

Για τους ίδιους, το να είναι καουμπόηδες, να καβαλάνε άλογα και να συμμετέχουν σε ροντέο είναι τρόπος ζωής και την ίδια στιγμή αφορμή για να προσελκύουν σε πιο υγιείς επιλογές ανθρώπους έχουν πάρει τον δρόμο της παρανομίας.

Όπως δήλωσαν στο ιταλικό Esquire, πιστεύουν ότι η επιτυχία τους οφείλεται στα άλογα, που αποτελούν με τη συμπεριφορά τους και μόνο ένα θετικό παράδειγμα για τους ανθρώπους. Η δική τους αποστολή, είναι απλώς να τα φέρνουν πιο κοντά στην κοινότητα.

Η επαφή με τα άλογα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, κυρίως τις πιο επικίνδυνες ανθρώπινες συμπεριφορές. Κι όλα αυτό με μότο το "the streets have raised us, the horses have saved us".

Street cowboys

Όσο για το στυλ τους που είναι πραγματικά μοναδικό; Η ξεχωριστή αισθητική τους αποτελεί έναν συγκερασμό των καλύτερων στοιχείων από το street style με αυτά των ρούχων που φορούν στην καθημερινότητά τους οι καουμπόηδες, κάτι το οποίο τους βγαίνει με φυσικό τρόπο.

TOMMY HILFIGER 3Tommy Hilfiger

Είναι την ίδια στιγμή urban και country, χάρη σε μία νέα, αβίαστη και δημιουργική προσέγγιση της παράδοσης και του old school. Όπως λένε οι ίδιοι, είναι οι "street cowboys".

Moving Forward Together

Πώς βλέπουν, όμως, να συνεχίζουμε μετά την πανδημία; Πιστεύουν ότι μπορούμε να πάμε μπροστά, ζητώντας βοήθεια από ανθρώπους που ανήκουν σε περιβάλλοντα διαφορετικά από το δικό μας, αλλά και με το να βρίσκουμε τρόπους να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να δίνουμε αξία στις ζωές των άλλων, όποτε αυτό περνάει από το χέρι μας.

Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα, θεωρούν πως είναι το ότι είμαστε συνεχώς με τους ίδιους ανθρώπους και, συνεπώς, έχουμε την ίδια άποψη με αυτούς για το πώς λύνεται ένα πρόβλημα. Κι όμως, έξω από τα γκέτο (με ή χωρίς εισαγωγικά), υπάρχουν μυαλά και πόροι για να λύσουν όλα τα προβλήματα του κόσμου, αρκεί να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

Η συνεργασία με τον Tommy Hilfiger

Η περηφάνια για τη συμμετοχή τους στην καμπάνια Moving Forward Together είναι κάτι παραπάνω από προφανής, καθώς αποτελεί μία αναγνώριση του τι προσφέρουν στην κοινότητα, αλλά και μία δικαίωση για τους κόπους τους.

Το ότι ο Tommy Hilfiger δίνει αυτή την κατεύθυνση στο brand του και μάλιστα σε αυτήν ειδικά την ιστορική στιγμή, που οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν δύσκολες προκλήσεις, αποτελεί μία σαφής και τολμηρή επιλογή εκ μέρους του, όπως επισημαίνουν.

Επιπλέον, χάρη στην προβολή που έχουν αποκτήσει στα media μέσω της καμπάνιας, έχουν γίνει οι καλύτεροι εκπρόσωποι μίας νέας κουλτούρας του Compton, που κάνει ξανά τους κατοίκους του υποβαθμισμένου προαστίου να νιώθουν περήφανοι για τη γειτονιά τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.