Τα επόμενα σπουδαία sneakers του οίκου Dior

Είναι ήδη διαθέσιμα προς πώληση και απειλούνται με sold-out.

Υποτίθεται ότι η sneaker culture ήταν έτοιμη να τα τινάξει στον αέρα κι όμως, τελικά, όχι μόνο επέζησε αλλά συνεχίζει να βασιλεύει στον κόσμο της μόδας. Κόντρα σε όλες τις Κασσάνδρες που προφήτευαν τον θάνατο του streetwear και των designer/luxury sneakers, οι οίκοι υψηλής μόδας, όπως ο Dior, συνεχίζουν ανερυθρίαστα να ερωτοτροπούν και να επενδύουν στο σιγουράκι τους, αλλά και να του δηλώνουν παντοτινή αφοσίωση, με τον γάμο τους να συνεχίζει να χαρακτηρίζεται επιτυχής.

Κι ενώ είναι πολλές οι σχετικές συνεργασίες που έχουμε θαυμάσει, καμία δεν φτάνει σε μεγαλείο εκείνη του Dior με τη Nike, υπό την αποφασιστική εποπτεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του γαλλικού οίκου, Kim Jones.

Η πρώτη συνεργασία του οίκου Dior με τη Nike

Τα Air Jordan 1 OG Dior – το bestseller της συνεργασίας της Nike με τον Dior, στέφθηκαν, ακαριαία, με επιτυχία. Κοινώς, ξεπούλησαν. Ακόμα και οι πιο πιστοί πελάτες των δύο brands, είδαν το ζευγάρι που λιμπίστηκαν μόνο στα όνειρα και την οθόνη του smartphone τους, καθώς μπόρεσαν να το αποκτήσουν μόνο λίγοι τυχεροί, sneakerheads και συλλέκτες, που στη συνέχεια μόστραραν το απόκτημά τους στο Instagram. Για να ζηλέψουμε εμείς οι υπόλοιποι. Μάλιστα, πλέον, κάθε ζευγάρι τους μεταπωλείται προς περίπου 7.000 Ευρώ.

> Διάβασε ακόμα: Τα Dior Air Jordan της ορκωμοσίας Biden δεν πέρασαν απαρατήρητα

Το νέο μοντέλο είναι το B27

Επόμενο, λοιπόν, όπως διαβάζουμε στο βρετανικό Esquire, το ότι αυτή η συνεργασία δεν τελείωσε μια κι έξω. Άλλωστε, όσο τα Gucci Rhyton και τα Balenciaga Triple S συνεχίζουν να πουλάνε σαν τρελά, είναι μάλλον δεδομένο και το ότι το μερίδιο του οίκου Dior στην αγορά των sneakers θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Έτσι, το B27 φιλοδοξεί να γίνει η επόμενη μεγάλη τάση που θα θέσει υπό στενό μαρκάρισμα τους ανταγωνιστές του.

Η κυκλοφορία του δερμάτινου sneaker γίνεται υπό την "αιγίδα" της Deep Space συλλογής του οίκου Dior για το φθινόπωρο του 2021, με το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι διαθέσιμο τόσο σε μποτάκι όσο και σε χαμηλό, με πορτοκαλί πινελιές και το μονόγραμμα του γαλλικού οίκου στην εξωτερική του όψη.

Πού θα το βρεις

Προς το παρόν, μπορείς να το αποκτήσεις μόνο αν πας στο Selfridges, ενώ έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα αρκετών pop-up σημείων πώλησής του ανά τον κόσμο.

Η συνεργασία του οίκου Dior με τον καλλιτέχνη Kenny Scharf

Παρεμπιπτόντως, για τη φθινοπωρινή κολεξιόν του 2021, ο Kim Jones συνεργάστηκε με τον Kenny Scharf.

Τα επόμενα σπουδαία sneakers του οίκου DiorDior / Rafael Pavarotti

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης που θεωρείται παίκτης-κλειδί στη μεταμόρφωση του νεοϋορκέζικου East Village σε creative hub, στόλισε με το ξεχωριστό καρτουνίστικο στυλ του τα λαμπερά πανωφόρια και τα κομψά κοστούμια της συλλογής, με αρκετά από τα πιο χαρακτηριστικά της κομμάτια να είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα με τα B27s στο λονδρέζικο πολυκατάστημα.

Σχετικά με τη συλλογή, ο Scharf δήλωσε στο βρετανικό Esquire "Έδωσα στον Kim Jones το ελεύθερο της πρόσβασης σε όλο μου το αρχείο και χάρηκα που είδα ότι οι περισσότερες από τις εικόνες μου έχουν και σήμερα νόημα, όπως και όσα πράγματα ανεβάζω στο Instagram ενώ τα τελειώνω, αλλά και κάποια άλλα έργα τέχνης που είναι σε διαδικασία εξέλιξης και μου αρέσει να τα μοιράζομαι".

Με τον Kim Jones, φαίνεται να ταίριαξαν: "Σίγουρα υπάρχει ένας δεσμός ανάμεσα στην τέχνη και τη μόδα. Και οι δύο αποτελούν μορφές έκφρασης της δημιουργικότητας και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους και να καταλάβουν τον ίδιο χώρο την ίδια στιγμή", είπε.

Ποιος το είπε για τα luxury sneakers πώς χαθήκανε

Το pop-up σημείο πώλησης στο Selfridges είναι λοιπόν ανοιχτό και σε περιμένει, ενώ θα παραμείνει ανοιχτό για αρκετές εβδομάδες πριν τα B27s γίνουν διαθέσιμα online και αρχίσουν να πωλούνται και σε άλλα καταστήματα.

Με αφορμή την κυκλοφορία τους, κάτι μας λέει ότι τα luxury sneakers όχι μόνο δεν ήταν μόδα που πέρασε ή πρόκειται να πεθάνει, αλλά μάλλον ότι έχουν μόλις ξεκινήσει την πορεία τους στον θαυμαστό κόσμο της μόδας. Κάτι του τύπου "Όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες, κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες", που λέει και το βαρύ λαϊκό άσμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.