Η ιστορία πίσω από τα εμβληματικά 574 της New Balance

Ποιος τα σχεδίασε, πότε κυκλοφόρησαν πρώτη φορά και γιατί είναι τόσο άνετα;

Τα New Balance 574 είναι είναι τα best-selling sneakers της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών ειδών που ιδρύθηκε από τον William J. Riley, πριν από 105 χρόνια. Χάρη στον απαράμιλλο σχεδιασμό τους έφτασαν να αποτελούν ένα διαχρονικό έμβλημα καλού σπορ γούστου, ενώ την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά άνετα και ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα που έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Με αφορμή την προσθήκη νέων αποχρώσεων στην παλέτα των χρωμάτων στα οποία είναι διαθέσιμα (ξεχωρίσαμε την γκρι), αποφασίσαμε να τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Η κουλτούρα των sneakers και οι ειδικές εκδόσεις 

Γενικότερα, η κουλτούρα των sneakers έχει να κάνει με το να είσαι συνέχεια υπ' ατμόν για να παρακολουθείς όλες τις νέες κυκλοφορίες και τις ειδικές εκδόσεις εικονικών μοντέλων που συνήθως διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών και εξαιρετικά υψηλές τιμές.

Η ιστορία πίσω από τα εμβληματικά 574 της New BalanceNew Balance

Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποια μοντέλα, όπως το 574 της New Balance, που έχουν φτάσει το status του να γίνουν θρύλοι της αντρικής γκαρνταρόμπας, χωρίς να πάψουν ποτέ να μας απασχολούν, είτε με τις κλασικές είτε με τις πιο ιδιαίτερες βερσιόν τους.

Το εικονικό μοντέλο 574 με τους εκατομμύρια fans

Τα New Balance 574, όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, βγήκαν πρώτη φορά στην αγορά το 1988 και οφείλουμε την ύπαρξή τους στον Steven Smith, μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες στον χώρο του σχεδιασμού υποδημάτων. 

Το συγκεκριμένο μοντέλο σύντομα αναδείχθηκε σε έμβλημα της New Balance, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις από όλα τα υπόλοιπα της εταιρείας και καταφέρνοντας να αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου.

Τα χαρακτηριστικά του 574 που το έκαναν να ξεχωρίσει

Η εξήγηση της δημοφιλίας του είναι απλή. Εκτός από τον διαχρονικό του σχεδιασμό που αντιστέκεται στο πέρασμα των δεκαετιών αλλά και την εναλλαγή των trends, το New Balance 574 έχει αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά που το κάνουν να είναι ένα από τα πιο άνετα σπορ υποδήματα της αγοράς.

NEW BALANCE SHOESNew Balance

> Διάβασε ακόμα: Τα New Balance του Jaden Smith δεν περνούν απαρατήρητα

Το πάνω του τμήμα είναι φτιαγμένο από σουέντ και δίχτυ, ενώ ο πάτος του είναι άνετος σαν μαξιλαράκι, χάρη στη μεσόσολα ENCAP η οποία συνδυάζει ένα ελαφρού βάρους αφρώδες υλικό, ανθεκτικό λόγω της πολυουρεθάνης, το οποίο παρέχει υποστήριξη στο πόδι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, η λαστιχένια σόλα του αντέχει τα πάντα, καθιστώντας την αγορά του μία επένδυση που κρατάει για χρόνια.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία πίσω από τα αγαπημένα sneakers του Steve Jobs

Αυτό το εικονικό παπούτσι, λοιπόν, υπέστη ένα φρεσκάρισμα, καθώς έγινε διαθέσιμο σε νέες αποχρώσεις, που το κάνουν να μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα περισσότερο στη σύγχρονη αισθητική, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητά του και ταιριάζοντας τέλεια με όλα του ρούχα που έχουμε και αυτή τη σεζόν στην ντουλάπα μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα