Τα denim shorts του καλοκαιριού

Οι 5 καλύτερες τζην βερμούδες που μπορείς να αγοράσεις αυτό το καλοκαίρι.

Οι τζην βερμούδες, ενίοτε γνωστές και ως denim shorts, στιλιστικά, είναι κάπως παρεξηγημένες σε σχέση με τα τζην με τα μακριά μπατζάκια. Κι όμως, στην ουσία, αν το καλοσκεφτείς, δεν αποτελούν παρά την καλοκαιρινή, πιο δροσερή τους εκδοχή. Αναλογίσου ότι τα τζην παντελόνια τα φοράς καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και σου παρέχουν στιλιστική ευελιξία και πρακτικότητα, καθώς προσαρμόζονται σε κάθε ντύσιμο και σε κάθε περίσταση. Όπως μας επιβεβαιώνει το ιταλικό Esquire, μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, από το γραφείο μέχρι τη βόλτα και σου δίνουν πάντα αυτή τη βεβαιότητα του ότι είσαι "εντός θέματος".

Το καλοκαίρι τα τζην παντελόνια συνεχίζουν να αποτελούν ένα πασπαρτού staple της αντρικής γκαρνταρόμπας, με τα μπατζάκια τους απλώς να κονταίνουν σε ένα μήκος που φτάνει ακριβώς πάνω από το γόνατό σου, επιτρέποντάς σου να αντέχεις τις υψηλές θερμοκρασίες. Καμία ενοχή, λοιπόν. Όπως και τα παντελόνια, τις τζην βερμούδες μπορείς να τις συνδυάσεις με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την περίσταση αλλά και για να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σου στυλ.

Από σκούρο denim πανί

Τα denim shorts του καλοκαιριούAmazon

Το εικονικό μοντέλο 501 της Levi's προτείνεται σε μία πιο κοντή του εκδοχή για το καλοκαίρι, κρατώντας σε φρέσκο και άνετο. Η συγκεκριμένη βερμούδα, φτιαγμένη από σκούρο denim πανί, σε blue-black απόχρωση, με μήκος που σταματάει ακριβώς πάνω από το γόνατο και ρεβέρ με ορατή ραφή, μπορεί να φορεθεί τόσο την ημέρα με μία μαρινιέρα όσο και σε ένα casual βραδινό event, σεταρισμένη με ένα ωραίο πουκάμισο με κάποιο διακριτικό μικροχέδιο.

  Σε στυλ "με αγάπη από τα 1980s" 

MAN WITH DENIM SHORTSAmazon

Αν είσαι λάτρης του πιο basic style, τότε μπορείς να βρεις μία ωραιότατη σχετικά slim fit εκδοχή της τζην βερμούδας, με την υπογραφή της Amazon Essentials. Η ανοιχτόχρωμη απόχρωσή της έχει κάτι από τη νοσταλγία για το στυλ της δεκαετίας του 1980, ενώ τα ίσια της μπατζάκια που σταματούν πάνω από το γόνατο την κάνουν εξαιρετικά άνετη. Αν τη φορέσεις με ένα κοντομάνικο πουκάμισο σε boxy γραμμή μπορεί και να τηλεμεταφερθείς στο πλατό που γυρίστηκε το Call me by your name.

Σε στυλ "με αγάπη από τα 1990s"

MAN WITH DENIM SHORTSAmazon

Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εμείς οι σχεδόν σαραντάρηδες ζήσαμε για να θυμόμαστε την επέλαση των ξεβαμμένων τζην βερμούδων. Η εκδοχή του brand Jack & Jones αναπαράγει αυτό το πλέον vintage στυλ που σετάρεται άνετα τόσο με basic T-shirts όσο και με χαβανέζικα πουκάμισα, για τις βόλτες σου στην παραλία αλλά και τις εξόδους σου για ποτά-μπίρες-κοκτέιλ.

> Διάβασε ακόμα: Πώς να διαλέγεις τα σωστά ρούχα το καλοκαίρι

Το απόλυτο πασπαρτού

MAN WITH DENIM SHORTSAmazon

Είναι απλή, πρακτική και εύκολη στους συνδυασμούς. Τη τζην βερμούδα της G-Star Raw μπορείς να τη φορέσεις με ένα λευκό πουκάμισο από ελαφρύ βαμβακερό πανί μία μέρα του Αυγούστου που σκάει ο τζίτζικας για να πας στο γραφείο (θα σου συγχωρεθεί το ατόπημα επισημότητας λόγω ζέστης) αλλά και με ένα T-shirt σε κάθε casual περίσταση. Το διαχρονικό της χρώμα, αλλά και το κλασικό της πατρόν, καθιστούν την αγορά της μία επένδυση που θα σου αποδίδει για χρόνια.

> Διάβασε ακόμα: Η viral βερμούδα των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι

Η "την είδα απόψε κλασικά"

MAN WITH DENIM SHORTSAmazon

Είσαι fan του μινιμαλισμού, της απλότητας και του normcore; Τότε αυτή η τζην βερμούδα που φέρει την υπογραφή της Wrangler είναι η ιδανική για σένα επιλογή. Στην πιο τυπική και αγαπημένη απόχρωση του denim υφάσματος και σε regular fit, κολακεύει όλους τους σωματοτύπους και μπορεί να αποτελέσει τον καμβά για να δομήσεις είτε ένα sporty look είτε ένα πιο edgy ή κάποιο (σχεδόν) smart casual.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.