5 μαθήματα διαχρονικού στυλ που μπορείς να πάρεις από τον Daniel Craig

Πώς θα αντιγράψεις το στυλ του καλοντυμένου ηθοποιού που σήμερα κλείνει 56 χρόνια ζωής σε αυτόν τον κόσμο.

Στον Daniel Craig αρέσει να φοράει κοστούμια, τζην ρούχα και flat caps, ενώ εμμένει αρκετά στην κομψή αν και περιορισμένη χρωματική παλέτα του μαύρου-γκρι-μπλε, δίνοντάς της ζωντάνια με πιο ιδιαίτερα αξεσουάρ, όπως είναι οι ποσέτ και τα πολυτελή ρολόγια. Στις κινηματογραφικές του ταινίες, ένας από τους σχεδιαστές που τον ντύνουν είναι ο Tom Ford, αν και στην καθημερινή του ζωή είναι πιο casual - θα τολμούσαμε να πούμε ότι αποτελεί τον ορισμό του αντρικού στυλ που ταιριάζει σε κάθε σαραντάρη, αν και ο ίδιος σήμερα κλείνει τα 56. Αν θέλεις να δώσεις κι εσύ στο δικό σου στυλ κάτι από τον αέρα τού για κάποιους κομψότερου James Bond που έχει υπάρξει ποτέ, δεν έχεις παρά να λάβεις υπόψη σου τις "προσταγές" που ακολουθούν.

Πάρε ζακέτα

DANIEL CRAIG Getty Images

Κάθε φθινόπωρο και χειμώνα μπορείς να αντικαθιστάς το λεπτό σου πουλοβεράκι με μια ωραία ζακέτα και να την κλείνεις μέχρι το τελευταίο της κουμπάκι αντί να το αφήνεις ξεκούμπωτο όπως ορίζει ο πεπαλαιωμένος και χωρίς κανένα νόημα "κανόνας" του αντρικού στυλ.

Δώσε του denim να καταλάβει

DANIEL CRAIG Getty Images

Ο Daniel Craig μάς αποδεικνύει γενικότερα ότι οι ενδυματολογικοί κανόνες υπάρχουν εκεί έξω για να καταστρατηγούνται. Με την παραπάνω εμφάνισή του μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι το να ντύνεσαι από πάνω μέχρι κάτω με τζην ρούχα είναι ένδειξη στυλ και όχι κακογουστιάς.

Επένδυσε σε ένα καλό τζάκετ 

DANIEL CRAIG Getty Images

Ο ίδιος φοράει πολλά δερμάτινα -ή πέτσινα, όπως τα λέγαμε παλαιά- αλλά εσύ δεν χρειάζεται να τον αντιγράψεις κατά γράμμα, ειδικά αν θέλεις το ντύσιμό σου να είναι cruelty-free. Επίλεξε, μόνο, το τζάκετ σου να αγκαλιάζει τον κορμό σου, να σταματάει ακριβώς πάνω από τους γοφούς σου και τα μανίκια του να μην ξεπερνούν σε μήκος το όριο των καρπών σου.

Πόνταρε στο γκρι

DANIEL CRAIG Getty Images

Και όταν λέμε να ποντάρεις στο γκρι το εννοούμε σε καθολικό επίπεδο και σε όλες τις αποχρώσεις του. Από τα κοστούμια που φοράς μέχρι τα T-shirts σου και από το γκρι της πέτρας μέχρι αυτό του ποντικού.

Άρχισε να φοράς καπέλα

DANIEL CRAIG Getty Images

Στην Ελλάδα, για κάποιον λόγο που δεν μου πέφτει λόγος, οι περισσότεροι άντρες φοράνε καπέλα μόνο και μόνο επειδή είναι καραφλοί. Κακώς, φίλτατοι, πολύ κακώς.

> Διάβασε ακόμα: Το στυλ του James Bond σε κάθε καλοκαιρινή αντρική γκαρνταρόμπα

Δεν σου λέμε, βέβαια, να βάλεις ημίψηλο και να βγεις στην Αρχελάου παριστάνοντας τον Boy George. Ένα ταπεινό flat cap αρκεί για να δώσει στυλ σε κάθε σου εμφάνιση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.