Σινεμά και αντρικό στυλ, η εναλλακτική λίστα

Στυλ και σεξαπίλ με τζηνάκια, πολύχρωμα φούτερ και πουλόβερ με χοντρές πλεξούδες.

Ασχέτως με το πότε κυκλοφόρησαν, οι ταινίες και οι σειρές που καθορίζουν σήμερα τις τάσεις στο mainstream αντρικό στυλ είναι λίγες, πολύ λίγες. Είναι το Mad Men και το The Great Gatsby που έχουν επιβάλλει το ρετρό λούστρο στη ρουτίνα του grooming και τα ρούχα μας, το Wall Street και το American Psycho που μας έχουν κάνει να συνεχίζουμε, έστω ενοχικά, να αγαπάμε την αισθητική των γιάπηδων, το The Talented Mr Ripley και το Call Me By Your Name που μας δείχνουν το πώς να ντυνόμαστε στις διακοπές μας. Από ένα σημείο και μετά, όμως, το mainstream μάς στερεί τη δημιουργικότητα και καταντάει βαρετό.

Γι' αυτό καλό είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε και σε άλλες -πιο weird, πιο παραβατικές, πιο cult- ταινίες το αντρικό στυλ από το οποίο θα αντλήσουμε έμπνευση. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με οδηγό μία σχετική λίστα.

Ferris Bueller’s Day Off (1986)

H απογείωση του αβίαστου coolness των 80s στο σημείο της συνάντησής του με την αισθητική παρακαταθήκη της κουλτούρας των σπασίκλων. Μετά την παρακολούθηση της ταινίας θα έχεις αγαπήσει τα λευκά derbies. 

Phantom Thread (2017)

Στην τελευταία ταινία του Daniel Day-Lewis η φάση είναι 50s καλοραμμένα αντρικά ρούχα. Κατά τη διάρκειά της θα σκεφτείς να βάλεις στο πρόγραμμα το να αγοράσεις ένα ζευγάρι γαλότσες, απλώς και μόνο για να υπάρχουν στην ντουλάπα σου, σε περίπτωση που σου χρειαστούν.

Do The Right Thing (1989)

Μία ταινία γεμάτη με ζωντανά χρώματα, αθλητικά ρούχα και σπορτέξ -κατά πώς λέγαμε στα 80s- που αντικατοπτρίζουν το στυλ του ενός και μοναδικού Spike Lee.

When Harry Met Sally (1989)

Ένας ύμνος στην καθαρή αμερικάνικη αισθητική που κυριάρχησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και μας έκανε να λατρέψουμε τα πρακτικά και σικάτα ρούχα με τις άνετες γραμμές, κυρίως τα πουλόβερ.

West Side Story (1961)

Η χαρά της εργατικής τάξης, των basics, των ανθεκτικών τζην παντελονιών, των καλών φούτερ και των Converse.

True Romance (1993)

Αν έχεις ακόμη αντιστάσεις ως προς τα πουκάμισα με τον κουβανέζικο γιακά, αυτή εδώ η ταινία θα στις κάμψει. Επίσης, πρέπει όπως και δήποτε να δώσεις βάση στο stoner chic στιλάκι του Brad Pitt.

Everybody Wants Some!! (2016)

Υιοθέτησε το fun στυλ και κάποιο από τα επικά μουστάκια των Αμερικανών νεολαίων σπουδαστών των 80s και πρόσφερε στον κόσμο χαρά. Απλόχερα.

Jaws (1975)

Τα σπορτίφ και πρακτικά ρούχα των μέσων της δεκαετίας του 1970, αλλά και τα στρατιωτικά τζάκετ, αξίζουν μία θέση όχι στην ντουλάπα σου αλλά στο κορμί σου επάνω. Φόρα τα περήφανα.

First Reformed (2017)

Η ασκητική πλευρά της μοδός περιλαμβάνει πουλόβερ με πλεξούδες, μακριά γκρίζα παλτά, μάλλινα παντελόνια σε ίσια γραμμή και καλογυαλισμένα μαύρα derbies. Δώσε της μία ευκαιρία.

Badlands (1973)

Το στυλ τζην από κάτω, τζην από πάνω και στο κέντρο, στην καρδιά, ένα λευκό φανελάκι, σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους άλλους δεν αρέσει, κανέναν, όμως, δεν τον αφήνει αδιάφορο. 

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του Mullet, του πιο cult trend όλων των εποχών

Point Break (1991)

Ως ταινία έχει χαρακτηριστεί γελοία αλλά η κόμη του Patrick Swayze σε αυτή δίνει έμπνευση για αντρικά κουρέματα με προσωπικότητα. Αλλά και για ένα χαρακίρι.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.