Γιορτές με ρόμπα. Γιατί όχι;

Οι αντρικές ρόμπες δεν είναι παλιομοδίτικες, είναι τα star items της σεζόν.

Αχ αυτές οι αντρικές ρόμπες και η μεγάλη επιστροφή τους, για την οποία, by the way, θα ήταν πολύ περήφανος ο Hugh Hefner. Πώς και κάνουν χαμό; Έτσι, ξαφνικά; Μάλλον όχι. Κι αυτό γιατί οι ρόμπες αποτελούν την τελευταία λέξη του sleepwear trend που δημιούργησαν τα 'ενδυματολογικά απομεινάρια' των κατά συρροή lockdown -δες φόρμες, πιτζάμες και χαχόλικα πουλόβερ- που πήραν τη θέση των πιο 'ευπρεπών' ρούχων της καθημερινής μας γκαρνταρόμπας. 

Γιορτές με ρόμπα. Γιατί όχι;Getty Images

Άνοδος 60% στις πωλήσεις

Σύμφωνα με το βρετανικό Esquire, οι πωλήσεις πιτζαμών και λοιπών ρούχων που φοράμε όταν ετοιμαζόμαστε να πέσουμε για ύπνο, έχουν αυξηθεί κατά 60% από το 2020 στο Matches Fashion. Σε αυτό το διάστημα, οι πελάτες της λονδρέζικης αλυσίδας καταστημάτων και του e-shop της, καθώς άρχισαν να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι εξαιτίας των lockdown, δεν έμειναν όμως στις πιτζαμούλες αλλά ξεκίνησαν να ψάχνουν για πιο πολυτελή κομμάτια, όπως είναι οι ρόμπες από κασμίρι, που προσθέτουν 'υφή' στα looks τους. Έτσι, το ρόμπα-trend εγένετο.

Ρόμπες για μέσα και έξω από το σπίτι

Το brand λευκών ειδών Tekla Fabrics, μάλιστα, πρόσφατα κυκλοφόρησε μία ρόμπα για μετά το μπάνιο, που έχει σχεδιαστεί για να φοριέται τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Είναι, όμως, 'πρέπον', θα αναρωτηθείς, να ρίχνεις πάνω από το T-shirt και το τζηνάκι σου μία ρόμπα και να βγαίνεις από το σπίτι; Φυσικά. Αν νιώθεις άνετα, γιατί όχι;

MAN IN ROBETekla / Matches Fashion

> Διάβασε ακόμα: Το pyjama look των θρύλων του Χόλιγουντ

Οι special συνεργασίες

Το Matches Fashion, που λέτε, πρόσφατα συνεργάστηκε με τον παριζιάνικο οίκο Charvet, αλλά και με τον βρετανικό Turnbull & Asser για τη δημιουργία συλλογών από κιμονό και ρόμπες που δείχνουν ωραίες τόσο πάνω από πιτζάμες όσο και από ένα πουκάμισο με γραβάτα.

Οι ρόμπες στα runways

Βέβαια, αυτή τη σεζόν, στα runways, είδαμε και πανωφόρια-παλτό-μπουφάν που μοιάζουν με ρόμπες, σε shows οίκων υψηλής ραπτικής όπως οι Louis Vuitton, Brioni, Fendi, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta και The Row.

> Διάβασε ακόμα: Comfy fashion: Το trend που γέννησε η πανδημία

Πώς θα φορέσεις τη ρόμπα σου σαν εστέτ

Αν θέλεις να φορέσεις τη ρόμπα σου σαν εστέτ και να απογειώσεις το look σου δεν έχεις παρά να τη συνδυάσεις με πολυτελείς πιτζτάμες. Μπορείς να βρεις μεταξωτά σετάκια πάνω-κάτω στους οίκους Études και Dries Van Noten, αλλά και onesies στον Prada. Το μόνο που απαιτεί ο συνδυασμός για να δείχνει σικ πάνω σου είναι αυτοπεποίθηση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.