Τα χειμωνιάτικα ρούχα για να αντιμετωπίσεις τα κρύα με στυλ

Τα essentials που θα διατηρήσουν 'καυτό' το στυλ σου ακόμα και τις πιο κρύες ημέρες.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 27 Ιανουαρίου 2022

Μικρές ημέρες, κρύο, αρρώστιες και κρυολογήματα, ρουτίνα. Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να μισήσεις τον χειμώνα, ο οποίος, από ότι φάνηκε και με τα χτεσινά χιόνια, κορυφώνεται. Ωστόσο, το μόνο πράγμα για το οποίο δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις είναι για έλλειψη στυλ. Ελάχιστη απόδειξη αυτού, τα οκτώ κομμάτια που ακολουθούν. Τα must εκείνα πάνω στα οποία θα πατήσει το αντρικό στυλ σου από τώρα και για τις επόμενες παγωμένες ημέρες.

Το Oxford πουκάμισο

Το πιο κλασσικό από όλα τα πουκάμισα ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο γιακά του (διαθέτει τρύπες που του επιτρέπουν να 'κουμπώνει' πάνω στο κυρίως 'σώμα' του πουκάμισου), την ιδιαίτερη ύφανσή του αλλά και για την αριστοκρατική καταγωγή του (μιας και θεωρείτο το κατεξοχήν ρούχο των φοιτητών του φημισμένου βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά τα μέσα του 19ου αιώνα).

Για να μη μακρηγορούμε, πρόκειται για το εργαλείο που θα προσδώσει εύκολα μια πιο preppy πινελιά σε κάθε casual εμφάνιση (για παράδειγμα, μπορείς να το συνδυάσεις με ένα καλό μάλλινο πουλόβερ σε λεπτή πλέξη και με λαιμόκοψη) αλλά κι ένα κομμάτι που, φυσικά, 'δένει' ιδανικά με οποιοδήποτε κοστούμι.

Αναζήτησέ το σε λευκό, γαλάζιο, ανοιχτό γκρί ή σε κάποια 'ξεπλυμένη' γήινη απόχρωση (που, ως γνωστόν, φέτος είναι ιδιαίτερα στη μόδα).

To hoodie

Το κομμάτι που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με το streetwear έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε κανονικό πρωταγωνιστή της πιο ψυχρής (και ανάποδης) εποχής του χρόνου, κυρίως λόγω του εναλλακτικού όσο και σπορ χαρακτήρα του αλλά και επειδή αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα ρούχα στην περίπτωση που σκέφτεσαι να αποτολμήσεις το layering.

Φοριέται ιδανικά κάτω από δερμάτινο ή denim μπουφάν ή -γιατί όχι;- ακόμα και με blazer.

Τα χειμωνιάτικα ρούχα για να αντιμετωπίσεις τα κρύα με στυλiStock

To shearling jacket

Έχοντας τις (σύγχρονες) ρίζες της στους ηρωικούς αεροπόρους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στους πιονέρους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η περιβόητη 'προβιά' θεωρείται σήμερα από τα πιο απαραίτητα όσο και χρήσιμα πανωφόρια κάθε ενημερωμένης αντρικής ντουλάπας. Μόνο προσοχή: Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της, απόφυγε να τη συνδυάσεις με κασκόλ και λοιπά χειμερινά αξεσουάρ. Εν προκειμένω, 'less is more' που λένε και οι Αγγλοσάξονες.

Το καμηλό πανωφόρι

Θεωρείται ίσως η πιο καυτή από όλες τις τάσεις της φετινής σεζόν -απόλυτα φυσιολογικά, ειδικότερα δε αν λάβεις υπόψη ότι μπορεί να απογειώσει κάθε σύνολο, προσδίδοντας σε αυτό μια διακριτική ρετρό πινελιά που σαφέστατα δεν περνά απαρατήρητη.

> Διάβασε ακόμα: Ο καλύτερος τρόπος για να φορέσεις το καμηλό παλτό φέτος τον χειμώνα

Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω κομμάτι (και κόντρα στα όσα ενδεχομένως πιστεύεις) μπορεί να στηρίξει με την ίδια ευκολία τόσο τα απολύτως σοβαρά και προβλεπόμενα outfits, όσο και τις smart casual εμφανίσεις σου. 

Τα lounge pants ή joggers

Για το πώς οι πάλαι ποτέ ταπεινές 'φόρμες' έχουν εξελιχθεί πλέον στα πιο χρήσιμα 'εργαλεία' κάθε ενημερωμένης αντρικής γκαρνταρόμπας τα έχουμε ξαναπεί. Λάβε μόνο υπόψη ότι, εκτός από το υλικό, οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά εδώ είναι η εφαρμογή (το κομμάτι στο οποίο θα καταλήξεις δεν θα πρέπει να είναι ούτε υπερβολικά άνετο αλλά ούτε και ιδιαίτερα στενό στον καβάλο) αλλά και η περίσταση στην οποία θα το φορέσεις -είναι μάλλον άκυρο να το φορέσεις στη δουλειά ή στο πρώτο σου ραντεβού μαζί της.

Το μάλλινο κοστούμι

Η πιο ιδιαίτερη από όλες τις 'πανοπλίες' που κυκλοφορούν εκεί έξω εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρη μετά από την θριαμβευτική επιστροφή της στο προσκήνιο πέρυσι τέτοια εποχή. 

Τα δερμάτινα sneakers

​Η εποχή που τα αθλητικά παπούτσια συνδυάζονταν μόνο με φόρμες, βερμούδες και τζην -κατά προτίμηση, μόνο τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου- έχει περάσει ανεπιστρεπτί. 

> Διάβασε ακόμα: Τα κομμάτια που θα προστατέψουν το στυλ σου στη βροχή

Οι Chelsea boots

​Απλά και κατανοητά, πάνε με όλα (σαν γνωστό αναψυκτικό) ενώ παράλληλα προσδίδουν έναν ξεκάθαρο αέρα ποιότητας ακόμα και στο πιο ταπεινό outfit. Μοναδική, απαραίτητη προϋπόθεση, το ζευγάρι στο οποίο θα καταλήξεις να είναι φτιαγμένο από φίνο δέρμα, (ναι, ακόμα κι αν σου κοστίσει λιγουλάκι παραπάνω) αν δε θέλεις να δείχνει 'φτηνιάρικο'.

Από: gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.