Τα sneakers της New Balance που λατρεύουν οι celebrities

Τα sneakers που έχουν φορέσει όλοι, από τον Timothée Chalamet μέχρι τον Kanye West.

Η New Balance μετράει 116 χρόνια ιστορίας κι όμως παραμένει μία από τις πιο cool εταιρείες του πλανήτη, ειδικά όσον αφορά τα sneakers της. Γι' αυτό, άλλωστε, συνεχίζουμε να βλέπουμε stars όπως ο Chris Pine, ο Justin Bieber, ο Timothée Chalamet και ο Kanye West να φορούν το δικό τους αγαπημένο ζευγάρι με την υπογραφή του βοστονέζικου brand, ασχέτως του εάν αυτό είναι το μοντέλο 997, το 990 ή το 574.

Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί

Πριν από δύο δεκαετίες, βέβαια, κάθε αναφορά στη New Balance παρέπεμπε σε μεσήλικες και υπερήλικες άντρες, καθώς τα normcore sneakers της ήταν η πρώτη τους επιλογή για ένα άνετο παπούτσι για περπάτημα. Τι άλλαξε; Πώς έγιναν ξανά αντικείμενα πόθου, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2010, σε όλα τα age groups; Πώς έφτασε η ζήτησή τους να σημειώνει σε κάποια sites μεταπώλησης κατακόρυφη άνοδο το 2021;

Τα sneakers της New Balance που λατρεύουν οι celebritiesGetty Images

Οι λαμπερές συνεργασίες

Πολλά οφείλονται -εκτός από τους celebrities που τα φορούν στην καθημερινή τους ζωή, φωτογραφίζονται με αυτά και τα διαφημίζουν- στις συνεργασίες της εταιρείας. Ας αναφέρουμε, ενδεικτικά, αυτή με τον Jaden Smith αλλά και με τα πολύ hip brands Aimé Leon Dore και Stone Island.

Κάθε μία από αυτές τις κυκλοφορίες ξεπουλούσε κατευθείαν, κάνοντας αγαπητή τη New Balance σε ένα παντελώς νέο γι' αυτή αγοραστικό κοινό, που λάτρεψε τα vintage μοντέλα της, όπως το 'μπασκετικό' 550.

JUSTIN BIEBERGetty Images

Τα εικονικά σχέδια και οι προσιτές τιμές

Μεγάλη βάση πρέπει να δοθεί και στο γεγονός ότι ο σχεδιαστικός πυρήνας της New Balance παραμένει απαράλλαχτος μέσα στον χρόνο. Αν εξαιρέσεις τα sneakers των 'λαμπερών' συνεργασιών της, οι υπόλοιπες κυκλοφορίες έχουν σχεδόν πάντα ως σημεία αναφοράς τα μπασκετικά 550, τα στιβαρά 990, τα preppy 991 ή τα ρετρό 574.

Αυτή η απόφαση είναι συνειδητή και βασίζεται στη λογική του ότι 'αν κάτι είναι καλό, δεν πρέπει να το χαλάς'.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία πίσω από τα εμβληματικά 574 της New Balance

Κάτι ακόμα. Η New Balance είναι μια εταιρεία που κατά κύριο λόγο διαθέτει sneakers σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, με τα περισσότερα lifestyle μοντέλα που φορούν οι stars στον δρόμο να κοστίζουν γύρω στα 100 Ευρώ.

JADEN SMITHGetty Images

Κατασκευαστική υπεροχή

Φτιαγμένα από premium δέρμα νουμπούκ, εύκαμπτο σουέντ και ανθεκτικό λάστιχο, τα sneakers της αμερικανικής εταιρείας θεωρούνται από τα πιο καλοφτιαγμένα της αγοράς. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά άνετα χάρη στο απαλό προστατευτικό μαξιλαράκι των σολών τους.

> Διάβασε ακόμα: Τα New Balance του Jaden Smith δεν περνούν απαρατήρητα

Όσον αφορά το μέλλον του brand; Οι προβλέψεις είναι θετικές κι αυτό γιατί τα sneakers του έχουν αποκτήσει ένα cult following άνευ προηγουμένου, σε όλα τα age groups.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα