Τα πρώτα NFT sneakers της Cult & Rain γεννήθηκαν στο Metaverse

Ο ιδρυτής του brand έχει εργαστεί για τους οίκους Theory, Costume National, Guy Laroche και Cerruti.

Εδώ και μερικές ημέρες, ο πολυτελής οίκος μόδας Cult & Rain, που ξεπήδησε μέσα από το μετα-σύμπαν των κρυπτονομισμάτων, λανσάρει επισήμως και με τη βούλα του OpenSea την The Genesis Collection, την πρώτη του capsule συλλογή από sneakers. Αυτή, αποτελείται από 2.000 ζευγάρια 'κανονικότατα' παπούτσια, made in Italy παρακαλώ, κάθε ένα από τα οποία συνοδεύεται με το animation του, σε μορφή NFT.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CULT&RAIN (@cultandrain)

Ψηφιακή τέχνη και μόδα

Το brand Cult & Rain, που παντρεύει με τον καλύτερο -και πιο πουληστερό- τρόπο την ψηφιακή τέχνη με τη μόδα, αποτελεί το πνευματικό τέκνο του George Yang, ενός δημιουργικού διευθυντή με πολυετή προϋπηρεσία στη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Παρίσι, πόλεις στις οποίες έχει εργαστεί για οίκους όπως οι Theory, Costume National, Guy Laroche και Cerruti.

> Διάβασε ακόμα: NFTs και streetwear, φτιαγμένα το ένα για το άλλο

Η πρόσβαση στο preview της συλλογής έγινε μέσω λίστας στην οποία είχαν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν μόνο τα μέλη της κοινότητας του brand Cult & Rain, ενώ τα 2.000 ζευγάρια sneakers αντιστοιχούν σε 4 διαφορετικά μοντέλα, σχεδιασμένα με τη συνεργασία τεσσάρων αναγνωρισμένων καλλιτεχνών (Aidan Cullen, Sophie Sturdevant, Sean Williams και Javier Arre).

Στην ουσία, πρακτικά, αυτό που κάνεις είναι το να αγοράσεις ένα NFT και στη συνέχεια να το 'εξαργυρώσεις' με το 'κανονικό' παπούτσι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CULT&RAIN (@cultandrain)

Φουτουρισμός και φιλοδοξία

Αυτό που χαρακτηρίζει  τα sneakers της The Genesis Collection είναι η αεροδυναμική και φουτουριστική τους γραμμή, με τις φωσφορίζουσες λεπτομέρεις, αλλά και τα high-tech υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα.

> Διάβασε ακόμα: Tα NFTs σαν παγίδα

Ο ίδιος ο George Yang έχει δηλώσει για το brand του ότι έχει ως αποστολή το να γίνει ο πρώτος οίκος υψηλής ραπτικής που θα έχει γεννηθεί στο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων. Γι' αυτό και συγκέντρωσε στους κόλπους του την αφρόκρεμα των στελεχών που έχουν εργαστεί στον χώρο της βιομηχανίας της μόδας, της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας. Για να οδηγήσουν το brand όχι μόνο στο metaverse αλλά και πέρα από αυτό. Του το ευχόμαστε. 

 


Info

Τα sneakers της The Genesis Collection είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία στο OpenSea και μπορείς να κάνεις δικό σου όποιο σου αρέσει και δεν έχει ακόμη πουληθεί με ένα κλικ εδώ.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.