Ο οδηγός του Esquire για το smart casual ντύσιμο της άνοιξης

Όλα τα βασικά, για το ανοιξιάτικο στυλ του σήμερα.

Κάποτε το ζητούμενο ήταν να δείχνεις τυπικός και καθόλου "αθλητικός", οπότε η δουλειά γινόταν μ' ένα αυστηρό πουκάμισο, ένα κλασικό σακάκι κι ένα παντελόνι "της σειράς", άντε ένα τζην. Τώρα πλέον που η τρέχουσα τάση συστήνει μια χαλαρότητα και οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες, ο στόχος είναι να δείχνεις επιμελώς cool.

Οι στιλιστικές συμβουλές του Esquire για ένα πετυχημένο smart casual ντύσιμο θα σε βοηθήσουν να είσαι και να δείχνεις άνετος, αλλά ταυτόχρονα προσεγμένος.

Διάλεξε ένα σπορ σακάκι

Δεν θα το συνδυάσεις με πουκάμισο, ούτε με εκείνο το Τ-shirt με τη μεγάλη στάμπα (το οποίο έχει τεθεί υπό μεγάλη κρίση τελευταίως), αλλά με ένα μονόχρωμο και ακόμα καλύτερα, ριγέ και κυρίως άριστης ποιότητας μπλουζάκι. Το σπορ σακάκι σου θα πρέπει να είναι χωρίς φόδρα, να μην έχει "φτηνή" υφή και να διαθέτει "ελαφριά" διάρθρωση.

Βρες το φούτερ των ονείρων σου

Ο οδηγός του Esquire για το smart casual ντύσιμο της άνοιξης

Είναι εκείνη η "αθλητική" μπλούζα που δεν θα φορέσεις ποτέ με φόρμα γυμναστικής. Γιατί το καλό φούτερ χαραμίζεται όταν συνδυαστεί με κάτι το εντελώς casual. Θα σε συντροφεύσει όλη μέρα και όλη νύχτα.

Αποδέξου ότι τα sneakers δεν πάνε μόνο με τζην

Αλλά και μ' ένα καθημερινό κοστούμι ή μ' ένα υφασμάτινο παντελόνι. Θεώρησε το 2022 ως έτος αφιερωμένο στο casual παπούτσι. Αυτό μεταφράζεται κατά βάση σε sneakers, κατά προτίμηση λευκά. Δεν είναι έκπτωση, είναι άποψη.Τι; Μοκασίνια; Μα πού τα θυμήθηκες;

> Διάβασε ακόμη: 5 λευκά sneakers για να αγοράσεις τώρα και να φοράς για πάντα

Επένδυσε στο εμβόλιμο τζάκετ

Είναι το μπουφανάκι εκείνο που θα παίρνεις μαζί σου παντού όσο διαρκεί η ανοιξιάτικη ψύχρα και το καλοκαιρινό αγιάζι. Μην το υποτιμάς, πρέπει να είναι πρακτικό, με τσέπες εντός κι εκτός), καλής ποιότητας, ώστε ν' αντέξει τσαλακωμένο μέσα σε βαλίτσες, στο καπό ή στην παλάμη σου, όχι μόνο φέτος αλλά και στο μέλλον, ανθεκτικό γιατί ποτέ δεν ξέρεις υπό ποιες συνθήκες θα το χρειαστείς και ακριβό για να έχεις το νου σου να μην το ξεχάσεις πουθενά ή το παραπετάξεις σαν πατσαβούρι.

Το ρολόι σου πρέπει να είναι μίνιμαλ

SMARTWATCHLouis Vuitton

Αν είναι και smart, ακόμη καλύτερα. Πόσο χρήσιμες είναι τελικά οι διπλές ζώνες ώρας, το split second και πόσο απαραίτητη η led οθόνη; Το πιο "αρσενικό" ρολόι πλέον είναι το μίνιμαλ ρολόι με την ευρύχωρη κάσα, τους απλούς αριθμούς και το δερμάτινο λουράκι. Ή το digital. Τελεία.

Εμπιστεύσου τα σουέντ παπούτσια

Το καστόρι είναι το απόλυτο δέρμα της σεζόν. Ξέχνα ό,τι γυαλίζει και γυαλίζεται. Οι καλές εταιρίες έχουν επενδύσει πολύ στο σουέντ, εξ' ου και τα πολλά σχέδια και χρώματα που κυκλοφορούν εκεί έξω.

> Διάβασε ακόμη: Αξεπέραστα ζευγάρια των Nike Air Max 97

Ντύσου Ουδέτερα

Όχι "παραλλαγή" (αν και ποτέ δεν ξέρεις με όσα γίνονται στην Ουκρανία), ναι στο χακί, στο μαύρο και στο καφέ. Τα μπεζ με μέτρο. Μην επιδιώκεις να ξεχωρίσεις επιλέγοντας ένα έντονο χρώμα, αλλά ένα πραγματικά καλό ύφασμα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.