Chicago Air Jordan 2, τα πιο ποθητά sneakers της χρονιάς

Ένα θρυλικό αθλητικό παπούτσι ετοιμάζεται για επιστροφή και όλοι, μοιραία, το θέλουν.

Ψηλά, πολύ ψηλά στις λίστες των προτεραιοτήτων του Jordan Brand για το επόμενο διάστημα είναι το status των Air Jordan 2. Το μάλλον λησμονημένο μοντέλο αθλητικών παπουτσιών αποτελούσε για πολλά χρόνια αντικείμενο -μεγάλης- συζήτησης για τους fans της μάρκας και, κυρίως, για τους συλλέκτες. Μέρος της στρατηγικής της θυγατρικής της Nike ήταν να παρατάξει μια ισχυρή σειρά συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των Virgil Abloh, A Ma Maniere, J Balvin, Maison Château Rouge και Union LA. Αποτέλεσμα, ήταν να δημιουργηθεί τεράστιο hype, που κορυφώνεται με το λανσάρισμα 'Chicago' Air Jordan 2, που αναμένονται το ερχόμενο φθινόπωρο και από πολλούς θεωρούνται τα sneakers της χρονιάς. 

Από τα παρκέ του ΝΒΑ στην pop κουλτούρα

Τα πρώτα Air Jordan 2 κυκλοφόρησαν το 1986, αμέσως μετά τα Air Jordan 1. Φυσικά, αυτός που τα "έβγαλε στη βιτρίνα" δεν ήταν άλλος από τον Michael Jordan, στα παρκέ του ΝΒΑ. Σχεδόν αμέσως, άρχισαν να πουλούν σαν τρελά, ακόμη κι αν η αρχική τους τιμή ήταν τσιμπημένη για την εποχή. Μάλιστα, εξαντλήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους τους.

Chicago Air Jordan 2, τα πιο ποθητά sneakers της χρονιάςGetty Images

Όλα άλλαξαν το 1994, όταν κάποιος έκλεψε το καλούπι του παπουτσιού, με τη Nike να προσπαθεί, μάταια, να το επανεφεύρει. Μία διαδικασία που εξελίχθηκε σαν μία ιδιόμορφη, εμπορική, κατάρα του Τουταγχαμών: Το Air Jordan 2 σταμάτησε ξαφνικά να πουλά, με το Air Jordan 1 να εξελίσσεται σε best seller. Φέτος λοιπόν, Nike και Jordan αποφάσισαν να ξορκίσουν αυτή την κατάρα.

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ AIR JORDAN 2 1Getty Images

Η βασική τριχρωμία θα παραμείνει η ίδια: Το λευκό-κόκκινο-μαύρο των Chicago Bulls, με το πρώτο χρώμα να είναι εκείνο που θα πρέπει να κυριαρχεί, τουλάχιστον σε ποσοστό 51% επί του παπουτσιού - σύμφωνα πάντοτε με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ίδια η εταιρεία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κυκλοφορία τους στις 22 Οκτωβρίου και αρχική τιμή τα $200.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα