Τα σανδάλια του δρόμου

Άνετα, κομψά και fashion-forward, τα σανδάλια τα φοράς τόσο στην πόλη όσο και στο νησί.

Με τα σωστά αντρικά σανδάλια μπορείς να περπατήσεις χιλιόμετρα, όχι που λέει ο λόγος, κυριολεκτικά, και μάλιστα με τα πόδια σου να παίρνουν αέρα, χωρίς να θυσιάσεις τίποτα από το στυλ σου. Επίσης, μπορείς να τα φοράς στις βόλτες σου στην πόλη, στα μουσεία, στα hipsterοποτάδικα και στα ψαγμένα βιβλιοπωλεία, αλλά και στο νησί ή όπου αλλού αποφασίσεις να τη βγάλεις φέτος το καλοκαίρι.

Υπάρχουν σανδάλια που να βγάζουν στιλιστικό νόημα τη σήμερον ημέρα και την ίδια στιγμή να είναι πρακτικά; Ναι, και μπορούν να χωριστούν, προς δική μας διευκόλυνση, σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Τα πρώτα είναι δερμάτινα και γι' αυτό θεωρούνται πιο κλασικά (παρ' ό,τι στην πραγματικότητα μια χαρά μοδάτα είναι) και τα δεύτερα από ιμάντες.

Από γνήσιο δέρμα 

Τα δερμάτινα για να είναι σούπερ άνετα θα πρέπει να έχουν ειδική σόλα, που συνήθως είναι πιο ογκώδης αλλά όχι αναγκαστικά "πλατφόρμα", στοιχείο το οποίο τους δίνει στυλ. Μπορείς να τα βάλεις τόσο με μια χαλαρή βερμούδα από βαμβάκι και από πάνω λινό πουκάμισο, όσο και με chinos που θα το σετάρεις με T-shirt φορεμένο ιδανικά μέσα από το ζωνάρι του παντελονιού.

Τα σανδάλια του δρόμουAncient Greek Sandals

Σανδάλια Alithis Comfort από βακέτα, Ancient Greek Sandals. Δικά σου με ένα κλικ εδώ.

Στην αγορά θα βρεις πολλά χρωματιστά δερμάτινα σανδάλια, από αυτά που πολύ μας αρέσουν, για να παίξεις με τα χρώματά τους στα ρούχα τους ή, όπως κάνω π.χ. εγώ, να επιλέξεις μία κατά τ' άλλα total black αμφίεση για να τα κάνεις να ξεχωρίσουν.

Με κλείσιμο velcro

Τα πιο "τεχνικά" σανδάλια, αυτά που κλείνουν με velcro και θεωρούνται πιο fashion-forward, πιο σπορτίφ και πιο άνετα, το να τα βάλεις με ένα ζευγάρι κάλτσες, ολόμαυρες ή χρωματιστές και με print που να βγάζει ένα κάποιο νόημα στον συνδυασμό, θα σου δώσει στυλ.

SANDALSLoewe / Mr Porter

Colour-block σανδάλια που κλείνουν με velcro, Loewe. Δικά σου με ένα κλικ εδώ.

Ο συνδυασμός κάλτσα-σανδάλι, που γενικά προκαλεί συζητήσεις, μιας και είναι πολλοί όσοι τον θεωρούν κακόγουστο, καλό αλλά όχι απαραίτητο είναι το να τηρεί έναν κανόνα: Οι κάλτσες να είναι καινούργιες ή, τουλάχιστον, να δείχνουν σαν καινούργιες, να μην έχουν κόμπους ή εμφανή πάνω τους φθορά.

> Διάβασε ακόμα: Στιλάτος στον καύσωνα: Οι 10 κανόνες

Όλοι εμείς που συνεχίζουμε να φοράμε τα σανδάλια με τις κάλτσες μας, που επιτελούμε με τόλμη αυτό το κακόφημο σετάρισμα, άλλωστε, είναι σαν να αρθρώνουμε ταυτόχρονα μία στιλιστική και μία πολιτική δήλωση, καθώς κάνουμε σαφές ότι δεν δίνουμε σημασία στο τι θα ακούσουμε.

> Διάβασε ακόμα: Οι στιλιστικές επιταγές του ελληνικού καλοκαιριού

Σε κάθε περίπτωση, είτε εσύ θέλεις να βάλεις τα σανδάλια σου με κάλτσες είτε να κυκλοφορείς σανδαλωμένος και ξεκάλτσωτος, τώρα, που είναι περίοδος εκπτώσεων, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις ένα σπουδαίο ζευγάρι για να το φορέσεις όλο το υπόλοιπο του καλοκαιριού και όσο στο επιτρέπει ο καιρός, αλλά και την επόμενη χρονιά. Κάνε τα κουμάντα σου, λοιπόν.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.