Τι συμβαίνει με τα ρούχα του Kanye West;

Ο αρτίστας που θέλει να τον φωνάζουν Ye το έριξε στον μινιμαλισμό.

Ο Ye, περισσότερο γνωστός ως Kanye West, φαίνεται ότι έλκεται ιδιαιτέρως από την παραλλαγή και το καμουφλάζ, τόσο στις ενδυματολογικές επιλογές του όσο και στο lifestyle του. Είτε φοράει μια μπαλακλάβα για να κινηθεί με την άνεσή του χωρίς, τάχαμου, να γίνει αντιληπτός, είτε αλλάζει το όνομα με το οποίο τον αγάπησε ο κόσμος, αυτές οι αποφάσεις του έχουν να κάνουν με κάποιου είδους κάλυψη της εικόνας και της ταυτότητάς του. Κάτι που, τώρα που το σκεφτόμαστε, θα μπορούσε να αποτελεί κανονική performance, ένα conceptualικό παιχνίδι σχετιζόμενο με την εξερεύνηση του ερωτήματος που έχει να κάνει με το αν κάποιος τόσο διάσημος όσο εκείνος μπορεί να κρύψει όντως από τους άλλους το ποιος είναι.

Τι συμβαίνει με τα ρούχα του Kanye West;Getty Images

Από άντρας-παγώνι, οπαδός του μινιμαλισμού

Εκεί, βέβαια, που τον είχαμε συνηθίσει να κυκλοφορεί σαν άντρας-παγώνι, με τα ωραία τα Balenciaga του και τα λοιπά ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που ενίοτε σχεδίαζε ο ίδιος, ο μινιμαλισμός φαίνεται να αποτελεί τη νέα του ενδυματολογική έξη. Κι όμως. Ακόμα και ως μινιμαλιστής, δεν σου περνάει απαρατήρητος. Αυτό διότι είναι η ίδια η φιγούρα του που έχει γίνει κομμάτι της παγκόσμιας pop culture - όπως ακριβώς η σιλουέτα της πρώην συζύγου του, Kim Kardashian.

Ας σκεφτούμε την περυσινή εμφάνιση της Kardashian στο Met Gala, όπου η ταυτότητα του άντρα που ήταν δίπλα της θεωρήθηκε δεδομένη ως του Ye παρότι ο άντρας φορούσε μια μαύρη μάσκα από spandex που κάλυπτε το πρόσωπό του και ήταν ντυμένος με διάφορα ρούχα, από τον κορυφή μέχρι τα νύχια. Ήταν ο Ye, όμως; Όχι. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ήταν ο Demna Gvasalia "μεταμφιεσμένος" σε Ye.

DEMNA GVASALIA & KIM KARDASHIANGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Kanye West, ένας ιδιοφυής κόπανος

Η "στροφή" στην απλότητα

Τελευταία, δε, ο Ye, κυκλοφορεί με αμάνικα φανελάκια και hoodies, όπως και με πολλά items με καμουφλάζ τυπώματα, με baggy παντελόνια, με μπότες με τρακτερωτές σόλες και φθαρμένα καπελάκια του baseball.

> Διάβασε ακόμα: O Kanye West αγόρασε ένα Batmobile

Κι αν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καινούργιο στο στιλιστικό του σύμπαν -πάντοτε του άρεσε το workwear και το στρατιωτικό στυλ- κάτι έχει αλλάξει. Τι είναι αυτό; Το ότι το ντιζάιν τους είναι πιο απλό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα