Ποιον αφορά το στυλ του βασιλιά Καρόλου;

Έχει προσωπικό στυλ, κάνει αστειάκια με όσους τον κατακρίνουν και στηρίζει τη βρετανική βιομηχανία της μόδας.

Esquire Team
Γράφει: Τίμος Σαλαμές 20 Σεπτεμβρίου 2022

Ο βασιλιάς Κάρολος πενθεί τη μητέρα του και την ίδια στιγμή τα βλέμματα όλων όσων ενδιαφέρονται για τις βασιλικές περιπέτειες, που είναι αρκετοί, είναι στραμμένα πάνω του. Και τι παρατηρούν; Μεταξύ άλλων, το τι φοράει. Ναι, είναι πολλοί οι άντρες που ψάχνουν να βρουν πληροφορίες για το στυλ που χαρακτηρίζει τον πλέον #1 εκπρόσωπο του αναχρονιστικού θεσμού της μοναρχίας. Ας το ανατμήσουμε, λοιπόν.

Ποιον αφορά το στυλ του βασιλιά Καρόλου; Getty Images
Στην κηδεία της μαμάς του.

Ένας δανδής σουρουκλεμές

Γενικά, είναι γνωστό ότι του αρέσει να ράβεται στη Saville Row, παρά το ότι οι παραδοσιακοί Λονδρέζοι ράφτες ξέρουν πώς να κρατούν το στόμα τους κλειστό και να είναι διακριτικοί με τη βασιλική πελατεία τους. Οι οίκοι που φαίνεται να προτιμάει είναι αυτοί των Anderson & Sheppard και Gieves & Hawkes.

KING CHARLESGetty Images

Εκτός από τα sur mesure ρούχα και τα καλοφτιαγμένα παπούτσια, του αρέσουν και τα αξεσουάρ. Συνηθίζει να στολίζει το πέτο του σακακιού που φοράει με pins, τα οποία όλο και κάποιο νόημα έχουν, δεν είναι μόνο διακοσμητικά.

Αγαπάει και τα αληθινά λούλουδα, που όταν τα βάζει πάνω του του δίνουν μεμιάς έναν μποέμ αέρα μιας κάποιας άλλης, περασμένης εποχής, ενώ και τα δαχτυλίδια, οι γραβατοπιάστρες, τα μανικετόκουμπα και οι κάθε λογής αλυσίδες βρίσκουν στα outfits του νόημα. Δεν τον έχουμε δει, όμως, ποτέ με σκουλαρίκι ή κάποιο άλλο piercing.

KING CHARLESGetty Images

Το ιδιοσυγκρασιακό στυλ του θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε ως αυτό του "δανδή σουρουκλεμέ". Ο ίδιος, έχει βρεθεί τόσο στις λίστες με τους πιο καλοντυμένους άντρες όσο και σε εκείνες με τους πιο κακοντυμένους. Δεν τον νοιάζει, όμως, τι λέει ο ντουνιάς.

> Διάβασε ακόμα: Ο Κάρολος ξεκίνησε τις απολύσεις από όταν στέφθηκε Βασιλιάς

KING CHARLESGetty Images

Η στιλιστική του εξέλιξη 

Πιο νέος, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, ήταν πιο fashion-conscious, ενώ και τις στολές που έβαζε τις υποστήριζε. Καθώς, όμως, μεγάλωνε, γινόταν όλο και πιο εστέτ μέχρι που το στυλ του πλέον μοιάζει σαν να πάγωσε στον χρόνο.

KING CHARLESGetty Images

KING CHARLESGetty Images

KING CHARLESGetty Images

Οι ντουλάπες του θα πρέπει να είναι γεμάτες με ψαροκόκαλα τουίντ, αν και στα χρώματα είναι τολμηρός, του αρέσει π.χ. το λιλά και τα παστέλ. Κάπου θα φυλάει και τα παραδοσιακά του κιλτ, τις επίσημες στολές και τα ρούχα για τις ευγενείς αθλητικές του δραστηριότητες, ενώ εκείνα που φόραγε στα νιάτα του, αν δεν έχουν καταστραφεί, θα αποτελούν vintage θησαυρούς.

KING CHARLESGetty Images

> Διάβασε ακόμα: To Forbes αποκαλύπτει τη μυθική περιουσία του Καρόλου

Πάνω απ' όλα η πατρίδα

Το 2010, έπαιξε κομβικό ρόλο στην Εκστρατεία για το Μαλλί, ως τμήμα της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου, υποστηρίζοντας τη σημασία του made in UK και ρίχνοντας τους προβολείς στις βιομηχανίες που είναι σημαντικές για την κοστουμοποιία. Στηρίζει, τέλος, τους χειροτέχνες, δεν θέλει να χαθούν οι βρετανικές παραδόσεις της ραπτικής.

KING CHARLESGetty Images

Αν είναι καλά ή κακά όλα αυτά, δεν θα το κρίνουμε εμείς, άλλο είναι εκείνο στο οποίο ψάχνουμε να βρούμε απάντηση: Ποιους ενδιαφέρει το στυλ του;

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.