Cargo pants, απευθείας από το Λονδίνο

Τα παντελόνια που αγάπησαν οι Βρετανοί φαντάροι και τα boybands επέστρεψαν για να πάρουν την εκδίκησή τους.

Τα πιο καλοντυμένα και fashion-conscious αγόρια στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο και κάθε άλλη εναπομείνασα μητρόπολη της μόδας υποκλίνονται στο tacky μεγαλείο των αντρικών cargo παντελονιών. Ναι, το έπιασες καλά το νόημα: Τα άνετα και βολικά παντελόνια με τις τσέπες στο πλάι επέστρεψαν στη high-end μόδα, στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων (PradaAcne και δεν συμμαζεύεται) και στους δρόμους, να 'ναι καλά το street style.

Cargo pants, απευθείας από το ΛονδίνοGetty Images

Το παντελόνι που αγάπησαν οι φαντάροι και τα boybands

Ως ρούχο, τα cargo pants έζησαν την πρώτη τους μεγάλη δόξα το 1938, όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις τα ενσωμάτωσαν στην επίσημη στολή τους, με τις τσέπες τους να χρησιμεύουν τότε για την αποθήκευση χαρτών, πυρομαχικών ή φλασκιών με αλκοόλ.

Πολλά χρόνια αργότερα, προς τα τέλη των 90s, όταν η δημοφιλία των τζην παντελονιών άρχισε να παρουσιάζει σημαντικότατη πτώση (ας μην ξεχνάμε ότι αν φορούσες τζην έτρωγες πόρτα σε clubs που διαχειρίζονταν κάτι τύποι με ενδεχομένως ξιπασμένα μυαλά), τα cargo pants έγιναν το πιο αγαπημένο casual και hyper-cool παντελόνι της αντρικής γκαρνταρόμπας. Το φορούσαν, άλλωστε, όλοι οι χορευτές-slash-τραγουδιστές των εξαφανισμένων, πλέον, boybands.  

STREET STYLEGetty Images

Κάποια στιγμή έγιναν σούπα, πήραν και τα τζην ξανά τα πάνω τους, αλλά κάτι ξεκούραστοι rappers σαν τον Kanye West και τον Drake τα έκαναν εκ νέου μόδα, ενώ high-end οίκοι, από τον Brunello Cucinelli μέχρι τον Helmut Lang, κατά καιρούς, παρουσίασαν τις δικές τους εκδοχές.

STREET STYLEGetty Images

Πώς θα το φορέσεις

Πλέον, βλέπουμε ότι το φορούν οι πάντες οι κατέχοντες το στυλ το αληθινό, μέχρι και οι TikTokers (αλίμονο). Τι μπορεί να προσφέρει, λοιπόν, ένα τέτοιο παντελόνι στο ντύσιμό σου; Καταρχήν, να του δώσει χαρακτήρα. Επίσης, να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη καθώς, ανάλογα με τη γραμμή και το πανί του, αλλά και με το προσωπικό σου στυλ, μπορείς να το σετάρεις μια χαρά είτε με ένα καλοσιδερωμένο λευκό πουκάμισο, είτε με ένα πολύχρωμο και oversized statement φούτερ

> Διάβασε ακόμα: Tα βασικά κομμάτια του military winter look

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα ντύσιμο πιο σοφιστικέ, κότσαρε από πάνω του ένα ζιβάγκο, αν πάλι σου αρέσει το preppy look προτίμησε μια πλεκτή ζακέτα.

STREET STYLEGetty Images

Όσον αφορά τα υποδήματα μην μείνεις μόνο στον standard συνδυασμό με άρβυλα. Κι αυτό γιατί η fashion-forward επιλογή ενός chunky παπουτσιού οποιασδήποτε μορφής αποτελεί δήλωση.

> Διάβασε ακόμα: Τα cargo παντελόνια του φετινού χειμώνα

Πού θα το βρεις

Δεν είναι ανάγκη να ακουμπήσεις μια περιουσία σε οίκους υψηλής ραπτικής για να κάνεις δικό σου ένα υπέροχο cargo παντελόνι. Θα βρεις πολλές τίμιες εναλλακτικές σε αλυσίδες προσιτής μόδας, όπως στα H&M, στα Zara ή στα Uniqlo

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα