Λευκά sneakers, η επανάσταση

Το νέο μοντέλο που προέκυψε από τη συνεργασία της Nike με το brand Undercover είναι το κάτι άλλο.

Ο τίτλος του άρθρου μπορεί να παραπέμπει στη διάσημη, ειρωνική και 100% εύστοχη ρήση "Florals? For Spring? Groundreaking..." της Miranda Priesley (από την ταινία Ο διάβολος φοράει Prada), παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με το ιταλικό Esquire, όντως συμβαίνει κάτι το groundbreaking στην αγορά των λευκών sneakers, χάρη στη συνεργασία Nike x Undercover

Λευκά sneakers, η επανάστασηNike

Η επανάσταση έρχεται από το παρελθόν

Τα κλασικά, άσπιλα, λευκά sneakers της Nike είναι σχεδόν "από πάντα" η #1 επιλογή όσων αγαπούν τα αθλητικά υποδήματα, καθώς ο απλός, μίνιμαλ και στιλιστικά ευέλικτος χαρακτήρα τους τα κάνει πασπαρτού. 

Το να επινοήσεις εκ νέου ένα κλασικό μοντέλο της Nike αποτελεί μια κίνηση ριψοκίνδυνη κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη διαδικασία συνήθως αποτελεί την ίδια στιγμή μια νέα ανάγνωση σε ένα αρχειακό μοντέλο και μια άσκηση εμπιστοσύνης: Την ανάθεση σε νέους δημιουργούς το να φέρουν στο brand το δικό τους οπτικό όραμα για την κληρονομιά της Nike.

> Διάβασε ακόμα: Στον παράδεισο των sneakers

Η νέα μορφή του Nike Air Force 1

Το sneaker, λοιπόν, που ανέλαβε να φέρει στο σήμερα (ή το αύριο) το brand Undercover, έχει τη μορφή του θρυλικού Nike Air Force 1, που προτείνεται σε μια ολόλευκη βερσιόν, με αισθητικές αναφορές που παραπέμπουν στον 90s μινιμαλισμό του Βερολίνου.

SNEAKERSNike

Με μια πρώτη ματιά, μπορείς κατευθείαν να εντοπίσεις πάνω του στοιχεία από άλλα θρυλικά μοντέλα της Nike, όπως το ενισχυμένο τελείωμα στο πίσω μέρος του που παραπέμπει στο Air Revaderchi και το "κολάρο" από νεοπρέν που είναι μια αναφορά στο Huarache.

SNEAKERSNike

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο ακριβά sneakers στον κόσμο μπορούν να γίνουν δικά σου

Πότε θα είναι διαθέσιμο

Το συγκεκριμένο sneaker το έχουμε ήδη δει στο show του brand Undercover για το φθινόπωρο και τον χειμώνα της σεζόν 2022-2023, παρ' όλα αυτά δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημερομηνία του διεθνούς του λανσαρίσματος.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.