Πώς να ντυθείς όπως οι πρωταγωνιστές cult τηλεοπτικών σειρών

Όσα μπορείς να μάθεις για το στυλ παρατηρώντας τους τηλεαστέρες που σε ανέθρεψαν.

Όσοι έχουμε περάσει τα σαράντα, το πιο πιθανό είναι να μεγαλώσαμε με τις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές των 80s (και βγάλε), που πλέον είναι iconic, καθώς γνωρίζουν μια δεύτερη (τρίτη, τέταρτη) μεγάλη δόξα. Αποτελούν μνημεία του παγκόσμιου τηλεοπτικού πολιτισμού και ταυτόχρονα, ανάμεσα στ' άλλα, κάτι παραπάνω από εξιδανικευμένες καταγραφές της υπερβολής, του glamour και του ηδονισμού της εποχής, σε μορφές που ενίοτε σήμερα φαντάζουν κάπως απλοϊκές. Σε κάθε περίπτωση, παραμένουν αέναη πηγή έμπνευσης για το αντρικό (και όχι μόνο) στυλ του σήμερα, οπότε είπαμε να δούμε τι μπορείς να πάρεις από κάθε sub-genre που άνθισε τότες (sic).

Ντύσου σαν σταρ αμερικανικής σειράς

Πώς να ντυθείς όπως οι πρωταγωνιστές cult τηλεοπτικών σειρώνGetty Images

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μία μόνο αμερικανική σειρά που να στιγμάτισε τα 80s, αυτή θα ήταν το Magnum, P.I., καθώς εκφράζει το πολυτελές όνειρο του να κάνεις αιώνιες διακοπές στην Καραϊβική, να μένεις σε πολυτελή και μόνο διαμερίσματα ή να φοράς "ατρόμητα" outfits. Πρωταγωνιστής της ήταν ο Tom Selleck (που τον ενσάρκωσε ο Thomas Magnum), ένας μουστακαλής με μαγνητικό βλέμμα που αγαπούσε τα φλοράλ πουκάμισα - ναι, αυτό είναι το ρούχο που όταν το φοράς καλό είναι να ξέρεις από ποια σειρά μοιάζεις βγαλμένος.

> Διάβασε ακόμα: Στις ντισκοτέκ με τις Γαλλίδες pop stars των '80s

Ντύσου σαν πρωταγωνιστής αστυνομικής τηλενοβέλας

DON JOHNSON & PHILIP MICHAEL THOMASGetty Images

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Miami Vice οφείλεται στο στυλ του Don Johnson και του Philip Michael Thomas. Από αυτούς μπορείς, αν θέλεις, δεν σε αναγκάζει κανείς, να κάνεις copy + paste τα T-shirts, τα σακάκια και τα κοστούμια με την υπογραφή του Armani, όπως και τα μοκασίνια που φοριούνται χωρίς κάλτσες.

> Διάβασε ακόμα: Πώς είναι να μεγαλώνεις βλέποντας Eurovision

Ντύσου σαν σταρ αστυνομικής σειράς

PETER FALKGetty Images

Ας πάμε τον χρόνο λίγο πιο πίσω, για να είμαστε ιστορικά ακριβείς προς τη δεκαετία του 1970. Στην αστυνομική σειρά Columbo, ο Peter Falk ερμήνευε έναν ντετέκτιβ με βάση του το Λος Άντζελες ο οποίος φορούσε συνεχώς μία "καμπαρντίνα-μπέρτα υπερήρωα" που είχε αγοράσει ο ίδιος ο ηθοποιός από ένα κατάστημα στη Νέα Υόρκη, στα τέλη των '60s. Αυτή την αγορά, αξίζει να την κάνεις.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.