4,5 εκατ. δολάρια από τον Leonardo DiCaprio σε vegan sneakers

Το brand Loci και τα sneakers του έκαναν τον Αμερικανό σταρ του σινεμά να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Το ότι πολλοί mega celebrities είναι πωρωμένοι με τα ωραία, τα iconic και τα ακριβά sneakers, οι περισσότεροι από εμάς, το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι τώρα είναι η ύπαρξη του νέου (μετράει μόνο 15 μήνες ζωής), εναλλακτικού και vegan brand Loci, που τα sneakers του (και όχι μόνο) τα έχουν φορέσει αστέρες όπως ο Ben Affleck και ο Leonardo DiCaprio, με τον τελευταίο να επενδύει πρόσφατα 4,5 εκατομμύρια δολάρια υπέρ της Loci.

Χώρα κατασκευής: Πορτογαλία

Τα προϊόντα του eco brand κατασκευάζονται στην Πορτογαλία με υλικά που έχουν παραχθεί στην Ευρώπη, ενώ ένα τυπικό ζευγάρι από τα πολυπόθητα πλέον sneakers του κοστίζει γύρω στα 165 δολάρια.

Ο DiCaprio, που είναι γνωστός ακτιβιστής, δήλωσε για την επένδυση που έκανε: "Είμαι περήφανος που επενδύω στη Loci, ένα brand που είναι αφιερωμένο στην ελαχιστοποίηση του αρνητικού αντίκτυπού του στο περιβάλλον και που εστιάζει στη δημιουργία cruelty-free και ηθικών υποδημάτων".

> Διάβασε ακόμα: Τα πιο κομψά βιώσιμα sneakers

Η ισχύς εν τη ενώσει

Η αληθινή δέσμευση του Leonardo DiCaprio στο περιβάλλον υπήρξε ένα στοιχείο-κλειδί για τους ιδιοκτήτες και ιδρυτές του brand. "Σήμερα, η βιωσιμότητα αποτελεί ένα buzzword", δήλωσε ο Marketing Director του, Philippe Homsy. "Εμείς θέλουμε η Loci να ξεχωρίσει από όλον αυτόν τον θόρυβο και να κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Γι' αυτό και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε έναν πιο ειλικρινή και αφοσιωμένο μέτοχο από τον Leo". 

> Διάβασε ακόμα: Τα πρώτα sustainable sneakers της Louis Vuitton

Να σημειωθεί ότι η Loci κατασκευάζει sneakers από πιστοποιημένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από τους ωκεανούς και έχουν ανακυκλωθεί. Επιπλέον, το brand εστιάζει σε μηνιαίους κύκλους παραγωγής (αντί για ολόκληρες σεζόν), με σκοπό να μειώσει τα απορρίμματα και τον αρνητικό τους αντίκτυπο για τον πλανήτη. Παράλληλα, το 10% των κερδών από τις online πωλήσεις δωρίζεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη διατήρηση της άγριας ζωής. 

Από: Esquire Mexico

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.