Μαύρο πουκάμισο, το must-have του Χόλιγουντ

Το μαύρο πουκάμισο μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κόκκινο χαλί, αλλά και να αποτελέσει την εύκολη λύση.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 07 Δεκεμβρίου 2022

Ο Johnny Cash είχε πει κάποτε πως το να φοράει μαύρα ρούχα αποτελεί ένα σύμβολο της αντίστασής του απέναντι στην καθεστηκυία τάξη. Κι όμως. Την ίδια στιγμή, το μαύρο χρώμα αποτελεί για κάποιους άλλους ανθρώπους την πλέον εύκολη λύση. Είναι ένα μη-χρώμα που ταιριάζει με τα πάντα, γι' αυτό και οι ντουλάπες αρκετών αντρών, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μαρκορά στους Δύο ξένους, είναι γεμάτες με μαύρα πουκάμισα, παντελόνια, μπουφάν, κάλτσες, σκαρπίνια κλπ.

Τελευταία, μάλιστα, τα επίσημα μαύρα πουκάμισα κάνουν θραύση, ως άλλη Θεοπούλα στο Παρίσι, ανάμεσα στους χολιγουντιανούς αστέρες, κάτι που, να το σημειώσουμε, δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, το διαβάσαμε στο αμερικανικό Esquire. Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

Οι άντρες με τα μαύρα πουκάμισα

Στο show του οίκου Ralph Lauren που έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια, εθεάθη, που λέτε, ο Ben Affleck (btw αγκαζέ με την Jennifer Lopez) να φοράει μαύρο πουκάμισο κάτω από μαύρο σακάκι με μυτερά πέτα και ασορτί γραβάτα-παντελόνι. Στη δε λονδρέζικη πρεμιέρα του Amsterdam, ο Rami Malek σέταρε το μαύρο του πουκάμισο με ένα δομημένο μαύρο κοστούμι.

Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για κάτι το ελάχιστα επαναστατικό σε αυτές τις εμφανίσεις των δύο ηθοποιών, καθώς σε άλλα κόκκινα χαλιά έχουμε δει πολύ πιο προχώ επιλογές. Παρ' όλα αυτά, το μαύρο πουκάμισο τούς έκανε να ξεχωρίσουν με έναν "ήσυχο" τρόπο σε events που οι περισσότεροι από τους καλεσμένους φορούν λευκά πουκάμισα.

Πιο επαναστατική επιλογή ήταν εκείνη του Timothée Chalamet, ο οποίος σε event για την προώθηση της ταινίας Bones and All στην οποία πρωταγωνιστεί έσκασε μύτη με αμάνικο δετό μαύρο πουκάμισο όλο ντραπέ, σεταρισμένο με δερμάτινο παντελόνι και ιδιαίτερα σκαρπινομποτάκια.

Αντίθετα με τον Chalamet, η μαυροπουκαμισένια εμφάνιση των Glen Powell, Jonathan Majors και Michael B. Jordan στην πρεμιέρα του Devotion στο Λος Άντζελες κρίνεται και για τους τρεις ως συμβατική.

Οι διαφορές στην εμφάνισή τους είχαν να κάνουν κυρίως με τον γιακά του πουκαμίσου τους, κάτι που αποτελεί αν όχι απόδειξη τουλάχιστον ένδειξη πως κάποιες φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.