Οι αστροναύτες -όπως κι ο διάβολος- φορούσαν Prada

Η Prada ετοιμάζεται να κατακτήσει (και) το διάστημα.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 19 Δεκεμβρίου 2023

Η μόδα δεν έχει όρια. Αυτό μας διδάσκει το νέο project της Prada, το οποίο κυριολεκτικά θα φτάσει μέχρι το φεγγάρι. Πράγματι, ο ιστορικός οίκος μόδας, θέλοντας να εξερευνήσει άγνωστα μέχρι τώρα πεδία για τον χώρο, επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να δημιουργήσει διαστημικές στολές για τη NASA.

Μόδα και επιστήμη, λοιπόν, είναι η νέα φαινομενικά αταίριαστη σύμπραξη που δεν περιμέναμε να δούμε. Η Prada, όμως, φαίνεται πως θα την κάνει πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της με την Axiom Space, όπου μαζί θα επιμεληθούν και θα σχεδιάσουν διαστημικές στολές υψηλής τεχνολογίας για την αποστολή Artemis III της NASA, η οποία αναμένεται να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη το 2025. 

Σχεδιάζοντας διαστημικά κοστούμια υψηλής ραπτικής

Η συμμαχία μεταξύ της Prada και της Axiom Space αποτελεί απόδειξη του προοδευτικού πνεύματος του ιταλικού οίκου μόδας, το οποίο επεκτείνεται πλέον και στην κατάκτηση νέων οριζόντων: του διαστήματος. Ο Lorenzo Bertelli, επικεφαλής μάρκετινγκ του ομίλου Prada , εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτή τη μοναδική ευκαιρία σε δήλωσή του: "Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή την ιστορική αποστολή με την Axiom Space".

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, οι μηχανικοί της Prada θα συνεργαστούν στενά με την ομάδα συστημάτων της Axiom Space για να βελτιώσουν τα υλικά και τα χαρακτηριστικά που είναι κατάλληλα για εξερεύνηση του διαστήματος. Το αποτέλεσμα θα είναι η διαστημική στολή Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU), η οποία θα περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες που θα επιτρέπουν στους αστροναύτες να ζουν και να εργάζονται στη Σελήνη και γύρω από αυτήν.

Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία, καλύτερη προστασία από το σεληνιακό περιβάλλον και εξειδικευμένα εργαλεία για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών. Α και απαράμιλλο στυλ, φυσικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.