Στη ντουλάπα του Francisco Faria

Ο Πορτογάλος Francisco Faria μας αποκαλύπτει τα μυστικά του πολυδιάστατου στυλ του.

Το τελευταίο διάστημα, η πλατφόρμα του TikTok έχει κατακλυστεί από το trend "Πώς να ντυθείς σαν Πορτογαλίδα κοπέλα". Τι γίνεται, όμως, με τους πορτογάλους άνδρες; Αν κρίνουμε από τον Francisco Faria, τον οποίο φιλοξενούμε σε αυτήν τη στήλη μόδας, αξίζουν και εκείνοι την απόλυτη και αδιάσπαστη προσοχή σου. Παίρνοντας λοιπόν τη σκυτάλη από τον Andrew Georgiades, ο οποίος μας έκανε ένα, ομολογουμένως, πολύ στιλάτο "ποδαρικό", ο Francisco Faria μοιράζεται μαζί μας (και μαζί σου) τη δική του οπτική γωνία όσον αφορά το ανδρικό ντύσιμο. Κομψό, δυναμικό και με μία έντονη επιρροή από παλαιότερες δεκαετίες, το ξεχωριστό γούστο του Francisco Faria ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και εμείς, απλώς, κρατάμε σημειώσεις. Εσύ μπορείς απλώς, να απομνημονεύσεις ό,τι σου αρέσει από τις δικές του συμβουλές στυλ και να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου. 

> Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου με 3 λέξεις;
Θα έλεγα κλασικό, αλλά και μοδάτο, πάντα με μια vintage χροιά.

Στη ντουλάπα του Francisco Faria

>Από πού αντλείς έμπνευση για το ντύσιμό σου;
Εμπνέομαι πολύ από το παρελθόν, ειδικά από ταινίες και μουσική. Αυτήν τη στιγμή η δεκαετία του '90 έχει μεγάλη σημασία για τις επιλογές μου. Ωστόσο, είμαι τυχερός που έχω τη δυνατότητα να συνδέομαι με τόσους πολλούς ανθρώπους της βιομηχανίας, μάρκες, εβδομάδες μόδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το όραμά μου για τη μόδα, αλλά φυσικά έχω και συγκεκριμένα πρότυπα: Elvis Presley, Harry Styles, John F. Kennedy Jr, Jacob Elordi και ο Marlon Brando, είναι μερικοί από τους διάσημους που αντλώ αναφορές.

> Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση αυτήν τη στιγμή; 
Αισθάνομαι ότι η μόδα γενικά γίνεται αρκετά πιο "νηφάλια", πιο πραγματική στην παρούσα φάση και μου αρέσει αυτό. Θα έλεγα ότι η αγαπημένη μου τάση αυτή τη στιγμή είναι η ήσυχη πολυτέλεια.

Francisco Faria
Francisco Faria

>Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου αντικείμενο στην γκαρνταρόμπα σου; 
Πρόσφατα βρήκα μερικά vintage ποδοσφαιρικά είδη από τον πατέρα μου από τα '70s-'80s. Σημαίνουν πολλά για μένα, μου αρέσει να τα φοράω τελευταία και να τα συνδυάζω με τα δικά μου ρούχα.

Francisco Faria

>Τι φοράς όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις; 
Όταν έχω αμφιβολίες, επιλέγω πάντα το μαύρο - νιώθω ότι είναι πάντα σωστό και κομψό. Στις αποσκευές μου υπάρχει πάντα ένα μαύρο κλασικό παντελόνι και ένα μπλουζάκι - μπορεί να λειτουργήσει ως βασικό κομμάτι και νιώθω ότι μπορώ να βάλω από πάνω οτιδήποτε.

Francisco Faria

>Ποιο ρούχο/αξεσουάρ δε θα φορούσες ποτέ;
Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά δεν είμαι οπαδός των Crocs (ακόμα) - απλώς δεν είναι στο vibe μου.

>Δώσε μας μερικές στιλιστικές συμβουλές που λειτουργούν πάντα.

- Οι μαύρες μπότες το χειμώνα μάλλον θα ταιριάζουν με όλα τα ρούχα.

- Να ταξιδεύεις πάντα με ένα καλό πουκάμισο και ένα σακάκι στις αποσκευές σου.

- Τα μαύρα ray ban wayfarer είναι ένα must have για όλη σου τη ζωή.

- Για να ντυθείς καλά, δε χρειάζεται να γίνεις υπερβολικά καλοντυμένος ή να φορέσεις πολλά λογότυπα για να ξεχωρίσεις. Less is more.

- Να είσαι στιλάτος, χωρίς να επιδεικνύεσαι.

- Τα κλασικά θα είναι πάντα διαχρονικά κομμάτια.

- Αν δεν είσαι σίγουρος για το dress code, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να δείχνεις πιο επίσημος από όλους, παρά πιο casual.

Ποιος είναι ο Francisco Faria

Μοντέλο από την Πορτογαλία, δημιουργός περιεχομένου και επιχειρηματίας, ο Francisco Faria, είναι παθιασμένος με τη μόδα, τα ταξίδια, τα σπορ και την ευεξία. Οι σπουδές του στην Πορτογαλία, αλλά και το Μιλάνο, του εξασφάλισαν μία θέση στο corporate σύμπαν, ωστόσο η μόδα "μίλησε" πιο δυνατά.

Ως μοντέλο, έχει περπατήσει σε πασαρέλες, έχει πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες και έχει γυρίσει lookbooks για διάφορους σχεδιαστές. Στο Instagram, προωθεί τον τρόπο ζωής του και τις εμφανίσεις του, που τον οδήγησαν σε συνεργασίες με brands όπως Fendi, Loewe, Isabel Marant, Gant, Churchs, Valentino, JW Anderson, Mytheresa, Axel Arigato, Paul Smith, YSL και Paco Rabanne.

Ο ίδιος, ως ιδιαίτερα φιλόδοξος, έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του σειρά ανδρικών μαγιό, ενώ παράλληλα φροντίζει να ταξιδεύει συνεχώς- έχει ζήσει στο Λονδίνο, το Μιλάνο και το Μαϊάμι, αλλά περισσότερο "σπίτι" του αισθάνεται, την Πορτογαλία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.