Φόρος τιμής στα 60s τα ρούχα του Ryan Gosling στο First Man

Απρόσμενη στιλιστική έμπνευση από τις ενδυματολογικές επιλογές του Neil Armstrong: κοντομάνικα πουκάμισα, καφέ παντελόνια, funnel neck πουλόβερ.

Από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, το First Man (Πρώτος Άνθρωπος), που κάνει πρεμιέρα αύριο, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες, είναι η νέα κινηματογραφική δουλειά του Ryan Gosling. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Damien Chazelle -συνεργάζονται ξανά μετά την επιτυχία του La La Land-, ο 37χρονος ηθοποιός ενσαρκώνει τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη.

Και μπορεί το μεγαλύτερο διάστημα της ταινίας να τον βλέπουμε με τη στολή του θρυλικού αστροναύτη, όλο το υπόλοιπο όμως το περνάει αποτίοντας ένα στιλιστικό φόρο τιμής στα sixties.

Το κοστούμι

Φόρος τιμής στα 60s τα ρούχα του Ryan Gosling στο First Man

Πιστός στη δεκαετία του 1960, ο Ryan Gosling φορά ένα navy blue κοστούμι συνδυασμένο με στενή γραβάτα στην ίδια απόχρωση και μονόχρωμο πουκάμισο στο κλασικό θαλασσί χρώμα. Ούτε prints, ούτε τολμηροί χρωματικοί συνδυασμοί.

Το ρολόι

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΣΤΥΛ

Στην ιστορική αποστολή του στο φεγγάρι, ο Neil Armstrong φορούσε το ρολόι Speedmaster της Omega, το οποίο μετά το θάνατό του πήρε το παρατσούκλι "moonwatch”. Στο βιογραφικό φιλμ, ο Gosling φορά στον αριστερό καρπό του, το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το κούρεμα

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΣΤΥΛ

Πρόκειται για ένα cropped haircut, από τα κλασικά κουρέματα που έχουν ταυτιστεί με το military look, -στρογγυλεμένο κοντό αποτέλεσμα στα μαλλιά της κορυφής και έντονο τριμάρισμα στα πλαϊνά-, συνδυασμένο με ένα φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο.

Ο συνδυασμός πουκαμίσου με παντελόνι

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΣΤΥΛ

Καφέ παντελόνι και κοντομάνικο καρό πουκάμισο. Αναμφίβολα, ένας από τους πιο 60s ενδυματολογικούς συνδυασμούς, που αναβιώνει στην αντρική μόδα της εποχής μας.

Το πουλόβερ

ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΣΤΥΛ

Είναι το funnel neck, το πουλόβερ στην κοντομάνικη ή μακρυμάνικη εκδοχή του που έχει τον κλασικό χωρίς το ρεβέρ λαιμό του ζιβάγκο και αποτελεί ένα από τα κομμάτια που φορέθηκαν κατά κόρον από άντρες και γυναίκες της συγκεκριμένης δεκαετίας.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα