5 διαφορετικά στυλ κοστουμιών για το φετινό φθινόπωρο

Men in suits με τον πλέον αναβαθμισμένο και φθινοπωρινό τρόπο.

Τα λινά είναι εκτός εποχής. Τα μάλλινα επίσης. Ποιο στυλ κοστουμιού λοιπόν ενδείκνυται για την ίσως πιο μεταβατική εποχή του χρόνου; Ακολουθούν πέντε προτάσεις που "πατούν" πάνω στις τάσεις μόδας της σεζόν και αναβαθμίζουν το πιο επίσημο αντρικό ένδυμα με τον πιο κομψό τρόπο. 

Το καρό

5 διαφορετικά στυλ κοστουμιών για το φετινό φθινόπωρο
Κοστούμι Savile Row Company (Schott NYC). Πουκάμισο Tommy Hilfiger (Tommy Hilfiger Boutiques). Γραβάτα Boggi (Attica). Χαρτοφύλακας και παπούτσια Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Ένα printed κοστούμι με διαχρονικό pattern αποτελεί μια επιλογή που πάντα θα προσελκύει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Προκειμένου όμως να αποφύγεις τις παραφωνίες στο στυλ σου, επένδυσε σε ουδέτερα χρώματα (μαύρο, μπλε, γκρι, καφέ).

Το total black

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Κοστούμι και πόλο μπλούζα Dsquared2 (Eponymo E>More). Γυαλιά οράσεως Persol (Luxottica Hellas). Παπούτσια Fendi (Καλογήρου).

Το νέο μαύρο δεν είναι ούτε το μπλε, ούτε το πράσινο. Είναι το μαύρο. Για να χτίσεις ένα επιμελώς ατημέλητο σύνολο, προτίμησε το συνδυασμό με ένα ζευγάρι λευκά δερμάτινα ή από καμβά sneakers, όπως και με T-shirts ή λεπτά πουλόβερ, μονόχρωμα ή με σχέδια.

Το 3-piece suit

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Three-pieces κοστούμι, πουκάμισο, γραβάτα και ποσέτ, όλα Corneliani (Attica). Γυαλιά ηλίου Sting (De Rigo Hellas). Παπούτσια Tod’s (Tod’s Boutique).

Σακάκι, γιλέκο, παντελόνι. Το κοστούμι των τριών κομματιών είναι ο πρωταγωνιστής των κρύων μηνών που έρχονται.

Πες "ναι" στο ψηλόμεσο παντελόνι που θα καλύψει το κενό μεταξύ αυτού και του γιλέκου. Το γιλέκο θα πρέπει να τελειώνει στο ύψος της ζώνης και το τελευταίο κουμπί να είναι ανοιχτό. Η ζώνη καλό είναι να εξαιρεθεί από το σύνολο, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει φορτωμένο, ωστόσο, δεν είναι απαγορευτική για μια επίσημη εμφάνιση.

Το ’70s 

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Κοστούμι Zara. Ζιβάγκο Falconeri. Ποσέτ Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Φάκελος MCM (MCM Boutique). Μποτάκια Voi & Noi.

Ο συνδυασμός ενός καφέ κοστουμιού με ζιβάγκο αποτελεί το απόλυτο '70s formal look. Την επόμενη φορά λοιπόν που όλα τα πουκάμισα θα σου φαίνονται βαρετά ή ελαφριά αναζήτησε την κομψή ζεστασιά ενός λεπτού ζιβάγκο, το οποίο θα ταιριάξεις αυστηρά με ένα μόνοχρωμο κοστούμι.

Το κοτλέ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
Κοστούμι και πουκάμισο Antony Morato (Shop & Trade). Γραβάτα Corneliani (Attica). Ποσέτ Boggi (Attica). Παπούτσια Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique).

Το κολεγιακού τύπου ύφασμα που αποθεώθηκε στα ’70s και επανήλθε στη μόδα στα ’90s είναι και πάλι εδώ. Το κόλπο για να το φορέσεις με τον πιο up to date τρόπο είναι να επενδύσεις σε ένα κοτλέ κοστούμι με λεπτές –όχι χοντρές– γραμμές που από μακριά θα δίνει την εντύπωση ότι το σύνολό σου είναι φτιαγμένο από βελούδο.

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός, Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα, Grooming: Ζέφη Σιάτου, Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μοντέλο: Anthony - D Models Agency)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα