Τι παλτό να φορέσεις, μακρύ ή κοντό;

Το πρώτο είναι το σύμβολο της επισημότητας, το δεύτερο το πασπαρτού κομμάτι του casual look.

Τον "βασιλιά" του χειμωνιάτικου αντρικού στυλ δεν τον αφορούν οι εκάστοτε τάσεις, πολύ απλά γιατί ξέρει ότι η αξία του είναι διαχρονική στο πέρασμα του χρόνου. Το παλτό είτε στη μακριά, είτε στην κοντή εκδοχή του, είτε έχει κλασική, είτε σπορ γραμμή, είτε είναι σταυρωτό, είτε μονόπετο, είναι κάθε χειμώνα ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τους σχεδιαστές να προσθέτουν τη δική τους πινελιά ανάλογα τα trends και να το επαναπροσδιορίζουν, ώστε να συνάδει με την καθημερινότητα των σύγχρονων αντρών.

Τι παλτό να φορέσεις, μακρύ ή κοντό;

Τη φετινή σεζόν τα χαρακτηριστικά των αντρικών παλτών είναι η κομψότητα και η λειτουργικότητα, οι κλασικές σκούρες αποχρώσεις και τα περίτεχνα μοτίβα.

Το μήκος του παλτό

ΠΑΛΤΟ

Δύο είναι τα βασικά μήκη του παλτό: το μακρύ, που τελειώνει κάτω από το γόνατο και το κοντό, που τελειώνει περίπου στο ύψος των γοφών, γνωστό και ως ημίπαλτο. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη μήκος στο παλτό, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του ημίπαλτου: εκείνο των ¾, που καταλήγει στη μέση των μηρών. 

Κοντό vs Μακρύ παλτό

Και τα δύο στυλ παλτών έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, που αφορούν κυρίως το σωματότυπο αυτού που θα τα φορέσει και την περίσταση για την οποία τα προορίζει. 

ΠΑΛΤΟ

Για παράδειγμα, ένα μακρύ παλτό ενδείκνυται για πιο "καλές" εμφανίσεις και είναι ταυτισμένο με το formal look. Από την άλλη, το κοντό και το ημίπαλτο είναι φύσει πιο casual παλτά και "αγαπούν" ιδιαίτερα όλα εκείνα τα κομμάτια που ορίζουν ένα smart casual σύνολο (από τζην παντελόνι μέχρι t-shirt, blazer και sneakers). Σημαντικό ρόλο στην επιλογή παίζει επίσης το ύψος. Ένας ψηλός άντρας μπορεί άνετα να διαλέξει ένα μακρύ παλτό, το οποίο όμως είναι απαγορευτικό για όσους έχουν ύψος κάτω από τον μέσο όρο. Ο λόγος προφανής.

Η πιο κομψή εκδοχή ενός κοντού παλτού είναι το σταυρωτό, το γνωστό και ως peacot ή ναυτικός επενδύτης, που φοριέται πάντα κουμπωμένο ώστε να κολακεύει τη σιλουέτα.

ΠΑΛΤΟ

Στην περίπτωση που προτιμήσεις το σταυρωτό σχέδιο σε μακρύ παλτό, αλλά θέλεις να αποφύγεις τον ράφτη για τις απαραίτητες μεταποιήσεις στη μέση, φρόντισε το κομμάτι αυτό να έχει δική του ζώνη, ώστε δένοντάς τη να "κάθεται" σωστά στο σώμα σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.