10 τάσεις μόδας για το 2019

Τα trends του αντρικού στυλ που θα βρίσκονται στο προσκήνιο της μόδας από τώρα μέχρι την άνοιξη.

Ποιες είναι οι τάσεις στην αντρική μόδα που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες μέχρι και τις πρώτες ανοιξιάτικες ημέρες; Ποια είναι τα κομμάτια που θα αναδειχθούν στα must have του χειμώνα;

Με τις επιδείξεις στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και την χθεσινή έναρξη του 95ου Pitti Uomo, το αντρικό στυλ βρίσκεται αυτή την περίοδο στο προσκήνιο και δηλώνει έτοιμο να επανεφεύρει τη streetwear και την urban κουλτούρα, καθώς και μερικά από τα πιο κλασικά κομμάτια. Ανάμεσά τους το κοστούμι, που αποκτά μία πιο χαλαρή και casual αισθητική και το παλτό, που βάφεται με έντονα χρώματα. Το δέρμα κυριαρχεί σαν υλικό, ενώ το camouflage σαν print. Όσον αφορά στα αξεσουάρ, ξεχωρίζουν ο σκούφος και η τσάντα που φοριέται χιαστί.

Αναλυτικότερα.

1 – Το χειμωνιάτικο παλτό είναι κομψό

10 τάσεις μόδας για το 2019

( street style, Berluti, Dior)

Ζεστό και στιβαρό, το παλτό είναι ο ένας από τους δύο σύμμαχούς σου ενάντια στο κρύο (ο άλλος είναι το μπουφάν). Το 2019 τα μάλλινα παλτό βάφονται σε έντονα χρώματα ή αποκτούν εκκεντρικά σχέδια και τα δερμάτινα ντύνονται με γούνα στο εσωτερικό τους.

2 – Το ανοιξιάτικο τζάκετ είναι ροκ

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

( Vetements, Tom Ford, Alexander McQueen)

Το δερμάτινο μπουφάν δεν κυκλοφορεί μόνο σε μαύρο χρώμα. Τη φετινή σεζόν την τιμητική του έχει τόσο το καφέ, από τις πιο ανοιχτές μέχρι τις πιο σκούρες αποχρώσεις του, όσο το μπλε και το γκρι δερμάτινο τζάκετ, στην biker ή στην bomber εκδοχή του.

3 – Τα κοστούμια είναι άνετα και casual

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Giorgio Armani, Fendi, Dior)

Τα κοστούμια του φετινού χειμώνα, αλλά και της άνοιξης που μας έρχεται αποποιούνται τον αυστηρό και κλασικό χαρακτήρα τους και αποκτούν περισσότερο χαλαρές, άνετες και "μαλακές" γραμμές και συνδυάζονται όμορφα με t-shirts και casual πουκάμισα.

4 – Τα tailored παντελόνια έχουν φαρδιά γραμμή

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Yohji Yamamoto, Marni, Gucci)

Με την μόδα των skinny τζην να έχει παρέλθει, τα φαρδιά παντελόνια -προσοχή, όχι τα baggy- με τα γυρισμένα ή όχι μπατζάκια είναι εκείνα που πρωταγωνιστούν στα ντεφιλέ των μεγαλύτερων οίκων. Είναι υφασμάτινα, μονόχρωμα ή με σχέδια (ρίγες ή καρό) και ταιριάζουν ιδανικά με μάλλινα πλεκτά και sneakers.

5 – Το workwear είναι το look του χειμώνα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Valentino, Junya Watanabe, Prada)

Οι τάσεις μόδας για το 2019 επιτάσσουν ζεστασιά, άνεση και πρακτικό στυλ. Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά ορίζουν το workwear look. Σε απλά ελληνικά το look που παραπέμπει στη στολή εργασίας και το οποίο συνθέτουν τα ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη δουλειά των μαστόρων (ξυλουργοί, υδραυλικοί) και των λοιπών χειρωνακτικών επαγγελμάτων.

6 – Ο σκούφος είναι το αξεσουάρ του χειμώνα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Marcelo Burlon - County of Milan, Calvin Klein, Haider Ackermann)

Είναι ένα από τα πιο κλασικά χειμωνιάτικα αξεσουάρ μαζί με τα γάντια και το κασκόλ. Ο σκούφος με το ρεβέρ είναι το σε ένα ουδέτερο χρώμα, μαύρο, μπλε, γκρι, είναι η πιο ζεστή και στιλάτη επιλογή για να ολοκληρώσεις ένα urban smart ή casual look.

7 – Αντρική τσάντα δεν είναι μόνο το backpack

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(street style, Louis Vuitton, Balenciaga)

Με τη μόδα του backpack να έχει αρχίσει σταδιακά να "ξεφτίζει", οι τσάντες που είδαμε να κρατούν τα μοντέλα των μεγαλύτερων οίκων είναι κυρίως εκείνες που φοριούνται χιαστί, είτε πρόκειται για ένα φάκελο, είτε για μία τσάντα μέσης -τη γνωστή μπανάνα. 

8 – Το animal print είναι τολμηρό

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(street style, Louis Vuitton, Balenciaga)

Η ίσως πιο εκκεντρική τάση της αντρικής μόδας για το 2019 είναι το animal print σε παντελόνια, παπούτσια, μπουφάν και πουλόβερ. Δεν κυκλοφορεί μόνο στα κλασικά χρώματα του άσπρου - μαύρου ή του καφέ, αλλά και σε πιο μοντέρνα, όπως είναι το μπλε animal print του Louis Vuitton.

9 – Το φουσκωτό μπουφάν θέλει χρώμα

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Valentino, Moncler, Prada)

Όγκος και χρώμα. Αυτές είναι οι δύο τάσεις που χαρακτηρίζουν το δεύτερο πιο ζεστό πανωφόρι του χειμώνα, μετά το παλτό, το διαχρονικό φουσκωτό μπουφάν με κουκούλα ή χωρίς, στην κοντή ή μακριά ή αμάνικη εκδοχή του. 

10 – Τα κασκόλ έχουν μήκος και όγκο

ΤΑΣΕΙΣ ΜΟΔΑΣ

(Versace, M1992)

Εκκεντρικά σχέδια, έντονα χρώματα, βαριά υλικά. Τα κασκόλ του φετινού χειμώνα δεν προσφέρουν μόνο στυλ, αλλά ζεστασιά. Δες εδώ τους τρεις πιο δημοφιλείς τρόπους για να φορέσεις. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

5 τάσεις της μόδας που σημάδεψαν τους Millennials

Αν ανήκεις σε αυτήν τη γενιά, όλο και κάτι από όλα αυτά θα βρίσκεται καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το κατακόκκινο Cub3d sneaker της Gucci είναι το πιο εντυπωσιακό sneaker που είδαμε τελευταία

Το "πορφυρό" αυτό παπούτσι περιλαμβάνει τρισδιάστατα εκτυπωμένα στοιχεία.

Γραφει Νικη Κοντομηνα