Η ιστορία της Diadora που συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής

Το brand γιορτάζει τα 70 του χρόνια με μία έκθεση στο Pitti Uomo της Φλωρεντίας.

Συγχαρητήρια Diadora! Το ιταλικό brand γιορτάζει 70 χρόνια με αφορμή το tradeshow Pitti Uomo 95 στην Φλωρεντία. Και τι καλύτερο από μία έκθεση στην στάση Leopolda της πόλης με τίτλο "Ακούμπα κάτι άλλο" για αυτόν τον σκοπό.  Η έκθεση μας προσκαλεί να μάθουμε την ιστορία και τα ορόσημα του brand, αποτίοντας φόρος τιμής σε όλους τους φίλους καθώς και τα αστέρια που το τίμησαν όπως ο Björn Borg κι ο Francesco Totti. Οι αναμνήσεις είναι πολλές και πραγματικά όμορφες.

Η ιστορία της Diadora που συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής

"Αυτή είναι μία ιστορία πάθους, παραδόσεων, ονείρων και στόχων που συνεχώς ανανεώνονται, τους οποίους πιάνουμε χάρη στη θέληση να βελτιωνόμαστε και στη δύναμη που έχουμε ως ομάδα" δηλώνει ο Enrico Moretti Polegato, Πρόεδρος και CEO της Diadora.

Η έκθεση, σε επιμέλεια Davide Giannella, μας καλεί να δούμε μία σειρά από έργα τέχνης που ακολουθούν την "ταχύτητα" ως βασικό συστατικό του κόσμου των sports, ενός κόσμου στον οποίο η Diadora είχε πάντα παρουσία.

έκθεση Diadora Φλωρεντία

Το μεγάλο ταξίδι της ιταλικής φίρμας ξεκίνησε το 1948 με πολλές χρονολογίες να αποτελούν ορόσημα μέσα από τις δεκαετίες. Κάτι που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στην έκθεση, όπου πολλοί καλλιτέχνες από διαφορετικά formats (design, φωτογραφία, μουσική, γλυπτική) δίνουν τη δικιά τους εκδοχή για την ιστορία της Diadora.

έκθεση Diadora Φλωρεντία 2

Όσο για το ποιοι έχουν τιμήσει τα χρώματα του brand; Πιστεύω ότι όλοι θυμόμαστε τον θρύλο του τένις, Björn Borg, αλλά και πιο πρόσφατα τον παίκτη του ράγκμπι, Marco Bortalami.

Diadora αθλητικά

Στα 70 χρόνια παρουσία της η Diadora έχει καταφέρει να γράψει ιστορία. Αν, λοιπόν, θες να ρίξεις μία ματιά στα πεπραγμένα της, κι επειδή η Φλωρεντία ίσως πέφτει λίγο μακριά, υπάρχει ο λογαριασμός της στο Instagram, για να πάρεις μία μικρή γεύση από τη μεγάλη πορεία της.

Από: Esquire IT 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.