Το floral trend κατακτά το tailoring

Φόρεσέ το όπως ο Timothée Chalamet, που το εμπιστεύεται με κλειστά μάτια στις εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 14 Φεβρουαρίου 2019

Διαχρονική τάση μόδας. Οι γυναίκες λατρεύουν το floral trend, οι άντρες πάλι μάλλον το φοβούνται. Ίσως γιατί έχει ταυτιστεί με τον ρομαντισμό και την ευαισθησία της γυναικείας φύσης. Ίσως πάλι γιατί λόγω των έντονων χρωμάτων και σχεδίων του, τους δυσκολεύει στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς, ώστε να δημιουργήσουν ένα σύνολο κομψό και αρρενωπό που δεν θα παραπέμπει σε ταπετσαρία ή κουρτίνα.

Αν και πρόκειται για μία τάση, κατεξοχήν ανοιξιάτικη για ευνόητους λόγους, το floral φέτος το χειμώνα έχει την τιμητική του στο αντρικό στυλ, με τα εκκεντρικά λουλούδια του να ανθίζουν στο πιο αντρικό ένδυμα στην ιστορία της μόδας: το κοστούμι.

Άξιος εκπρόσωπος του συγκεκριμένου trend στο tailoring και πρώτος διδάξας, δεν είναι άλλος από τον Timothée Chalamet, που το εμπιστεύεται με κλειστά μάτια στις εμφανίσεις του στο κόκκινο χαλί. Για να είμαστε ακριβείς, φορά μόνο αυτό: λουλουδάτα κοστούμια, σεταρισμένα ή "σπασμένα".

Το floral trend κατακτά το tailoring
Στο 62ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου με Alexander McQueen.
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ
Στα Bafta Awards 2019 με σύνολο Haider Ackermann.

Ο 23χρονος, γαλλικής καταγωγής, Νεοϋρκέζος ηθοποιός, που το 2017 έκανε το μεγάλο "μπαμ" στο Χόλιγουντ με την ερμηνεία του στην ταινία "Να με φωνάζεις με το όνομά σου" και τώρα πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό δράμα "Ένα όμορφο αγόρι", επιλέγει μάλιστα καθόλα "ήσυχα" floral prints, τόσο μέγεθος και σχέδιο, όσο και χρωματικούς συνδυασμούς. Ωστόσο, το μυστικό για να χτίζει κάθε φορά μία κομψή, όχι "παράφωνη" εμφάνιση είναι ότι φοράει το ρούχο, δεν το φοράει. Πώς το καταφέρνει; Πολύ απλά το φέρνει στα μέτρα του.

Σχεδόν πάντα επιλέγει να "παντρέψει" το floral suit με ένα μονόχρωμο σε μαύρο ή λευκό χρώμα t-shirt ή πουκάμισο και με παπούτσια που δεν περιλαμβάνονται στα συνηθισμένα ζευγάρια που ολοκληρώνουν μία επίσημη εμφάνιση. Επενδύει σε sneakers/trainers και σε δερμάτινα μποτάκια.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία τάση που ταιριάζει καλύτερα σε νεαρής ηλικίας άντρες, αναδεικνύοντας όμορφα το προσωπικό τους στυλ. Κάνε εικόνα τον George Clooney με λουλουδάτο κοστούμι και θα συμφωνήσεις μαζί μας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.