Spezzato suit: Η τέχνη του mix&match

Οι Ιταλοί γείτονές μας ξέρουν από μόδα.

Ζούμε σε μία εποχή που οι σταρ φορούν αθλητικές φόρμες σε "επίσημες" εμφανίσεις τους και θεωρούνται καλοντυμένοι, τα δερμάτινα τζάκετ έχουν αντικαταστήσει τα blazers και τα ugly sneakers θεωρούνται ωραία. Το μοναδικό ταμπού στην αντρική μόδα σήμερα είναι να μιλάς για ταμπού στην αντρική μόδα.

Spezzato suit: Η τέχνη του mix&matchΚαι κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Υπάρχει άραγε χώρος στη γκαρνταρόμπα του σύγχρονου άντρα για το παραδοσιακό ντύσιμο; Στοίχημα στα brogues σου ότι υπάρχει. Οι φίλοι μας και γείτονες Ιταλοί, συνεχίζουν να μας δείχνουν τον τρόπο για να υιοθετούμε απλά, όμορφα και μοντέρνα. 

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά looks της ιταλικής αντρικής ένδυσης είναι το spezzato suit, στα ελληνικά το σπασμένο κοστούμι. Σπασμένο τόσο όσον αφορά στο χρώμα, όσο και στο ύφασμα και στο στυλ του.

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις σακάκι και παντελόνι που έχουν το ίδιο χρώμα, αλλά διαφορετική απόχρωση -σκούρο μπλε με θαλασσί- ή έχουν διαφορετικά χρώματα που δένουν όμως αρμονικά -καφέ με μπεζ, μπλε με πράσινο, μαύρο με γκρι.

ΠΙΤΙ ΟΥΟΜΟ

Εκτός από το χρώμα, τα δύο κομμάτια μπορεί να διαφέρουν στο σχέδιο -μονόχρωμο παντελόνι με καρό σακάκι-, αλλά και στο υλικό κατασκευής τους -μάλλινο σακάκι με βαμβακερό παντελόνι, κοτλέ σακάκι με μάλλινο παντελόνι. 

ΚΟΣΤΟΥΜΙ

Το spezzato suit είναι ενταγμένο στην λογική της sprezzatura, του τρόπου με τον οποίο συνηθίζουν να ντύνονται οι Ιταλοί ώστε να χτίζουν ένα επιμελώς ατημέλητο σύνολο. Να πετυχαίνουν δηλαδή την τελειότητα μέσα από μικρές ατέλειες, αποκρύπτοντας μάλιστα όλες τις προσπάθειες που έχουν κάνει, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται ότι έχει προκύψει αβίαστα, χωρίς να έχουν καταναλώσει ιδιαίτερη φαιά ουσία και πολύ χρόνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.