Από το Once Upon a Time in Hollywood στη σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα

Tο τζην μπουφάν του Brad Pitt, το Harrington jacket του Leonardo DiCaprio και πέντε ακόμα κομμάτια που ταξιδεύουν από τα 60s στο σήμερα.

Το περιμέναμε μήνες και επιτέλους είναι εδώ. Το πρώτο επίσημο teaser trailer της πολυσυζητημένης, 9ης κατά σειρά, ταινίας του Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood ("Κάποτε στο... Χόλιγουντ) κυκλοφόρησε, δίνοντάς μας μία πρώτη, σύντομη γεύση του τι θα δούμε. Η υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες του 1969.

Κεντρικοί ήρωες είναι ο ανερχόμενος ηθοποιός Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο καλός του φίλος και κασκαντέρ, Cliff Booth (Brad Pitt), που τα σχέδιά τους για μία επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο ανατρέπονται από τις φρικιαστικές δολοφονίες της ηθοποιού και συζύγου του Roman Polanski, Sharon Tate (Margot Robbie) και τεσσάρων φίλων της από τους οπαδούς του Charles Manson.

Ωστόσο, στο teaser τις εντυπώσεις κλέβουν οι ενδυματολογικές επιλογές των πρωταγωνιστών, που ταξιδεύουν την αντρική γκαρνταρόμπα πίσω στα τέλη της δεκαετίας των 60s, τότε που τα τζην, το καφέ χρώμα και οι καουμπόικες πινελιές είχαν την τιμητική τους.

Τι να κλέψεις από το στυλ τους; Τα παρακάτω 7 στο σύνολο κομμάτια. Κάποια απ' αυτά συγκαταλέγονται στα all time classic items της μόδας. Κάποια άλλα, στις μεγάλες τάσεις της φετινής σεζόν.

Το τζην μπουφάν

Από το Once Upon a Time in Hollywood στη σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα

Αγαπημένος του συνδυασμός σήμερα με μαύρο, στενό τζην παντελόνι, trainers και φαρδιά και μακριά t-shirts ή hoodies. Τότε, με τζην παντελόνι στην ίδια μάλιστα απόχρωση, συνθέτοντας το γνωστό και ως canadian tuxedo look. Σε περίπτωση που θέλεις να το υιοθετήσεις δώσε μεγάλη προσοχή στη γραμμή, να μην είναι στενή, ούτε φαρδιά και ατσούμπαλη, αλλά να αγκαλιάζει αρμονικά το σώμα. 

Το Harrington jacket

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Ή αλλιώς Baracuta. Μακρινός συγγενής του είναι το τζην μπουφάν, αλλά και το bomber jacket. Οι διαφορές του με το πρώτο είναι το υλικό κατασκευής, αλλά και η θέση που έχουν οι τσέπες του και το ότι κλείνει με φερμουάρ και όχι με κουμπιά. Όσον αφορά το δεύτερο, η διαφοράς του έγκειται κυρίως στο γιακά και στις μανσέτες, που υπάρχουν στο Harrington και λείπουν από το bomber.

Το ζιβάγκο

ΖΙΒΑΓΚΟ

Στις μέρες μας, το ζιβάγκο "παντρεύεται" σχεδόν με τα πάντα. Φοριέται μέσα από κοστούμι και παλτό, αλλά και μέσα από πουκάμισο ή hoodie για ένα πιο παλιομοδίτικο ή streetwear look.

Το καουμπόικο καπέλο

ΚΑΠΕΛΟ

Με το cowboy look να αποτελεί ήδη από τον χειμώνα την πιο εκκεντρική τάση της χρονιάς, τα καπέλα, οι μπότες, οι φαρδιές δερμάτινες ζώνες με μεταλλικές αγκράφες, τα δερμάτινα παντελόνια, τα σουέντ και denim υφάσματα, τα κρόσια, τα πουκάμισα με κεντήματα, με μεγάλες τσέπες ή έντονες διχρωμίες, όλα όσα συνθέτουν δηλαδή ένα καουμπόικο σύνολο έχουν επιστρέψει δυναμικά στη μόδα. 

Το ριγέ t-shirt

T-SHIRT

Όχι στην κλασική και συνηθισμένη εκδοχή του, αυτή της μαρινιέρας με την οριζόντια ρίγα, αλλά στην πολύχρωμη. 

Τα aviators

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Ελληνιστί, τα γυαλιά ηλίου του πιλότου. Είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σχέδια σκελετών που ταιριάζουν σχεδόν σε όλα τα σχήματα προσώπου. 

Το μπεζ blazer

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Το μπεζ σακάκι στα 60s και 70s ήταν ό,τι είναι σήμερα το navy blue blazer. Μην το φοβηθείς. Όσο βαρετό κι αν σου φαίνεται το χρώμα του, όταν συνδυαστεί με στυλ μπορεί να απογειώσει κάθε smart casual -με λευκό πόλο μπλουζάκι, μπλε chino παντελόνι και λευκά δερμάτινα sneakers- ή formal -καν'το όπως ο DiCaprio- εμφάνιση.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.