Σουέντ Chelsea boots φέτος και κάθε άνοιξη

Οι γήινες αποχρώσεις είναι η μόνη επιλογή.

Τα sneakers σου φαίνονται πολύ casual. Τα δερμάτινα δετά παπούτσια, σαν τα Oxfords, πολύ επίσημα. Τι φοράς λοιπόν καταμεσής της άνοιξης όταν το ζητούμενο είναι μία κομψή, αλλά άνετη εμφάνιση; Η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα Chelsea boots. Τα μποτάκια που "γεννήθηκαν" στη Μεγάλη Βρετανία -το 1851 ο υποδηματοποιός της βασίλισσας Βικτόρια, J. Sparkes-Hall σχεδίασε το πρώτο ζευγάρι- και έγιναν περιζήτητα χάρη στους Beatles και έπειτα, τους Rolling Stones. 

Σουέντ Chelsea boots φέτος και κάθε άνοιξηΤο συγκεκριμένο στυλ μποτάκια κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές: τη δερμάτινη και τη σουέντ/καστόρινη. Η πρώτη φοριέται κατά κόρον τους χειμωνιάτικους μήνες, ενώ η δεύτερη προτιμάται τους ενδιάμεσους, μεταβατικούς μήνες -άνοιξη, φθινόπωρο-, καθώς το σουέντ ύφασμα δεν φαίνεται τόσο βαρύ όσο το δέρμα, ιδίως το μαύρο, αλλά ούτε τόσο ελαφρύ όσο ο καμβάς.

CHELSEA ΜΠΟΤΕΣΌσον αφορά το χρώμα τους, οι γήινες αποχρώσεις, από το ανοιχτόχρωμο μπεζ μέχρι το σοφιστικέ καμηλό και το βαθύ σοκολατί, είναι εκείνες που πρωταγωνιστούν και συνδυάζονται με τα πάντα -εννοείται και με μαύρο.

CHELSEA ΜΠΟΤΕΣ

Ιδανική επιλογή που θα σε συντροφεύσει καθημερινά σε κάθε casual ή smart look, τα μποτάκια Chelsea ταιριάζουν τόσο με κοστούμι, όσο και με τζην και πουκάμισο/t-shirt/πλεκτό πουλόβερ.

 

Φοριούνται σωστά όταν δώσεις προσοχή στα εξής δύο σημεία:

  1. Το παντελόνι να τελειώνει εκεί που αρχίζει το παπούτσι και να μην είναι το μπατζάκι στριμωγμένο μέσα στο μποτάκι.
  2. Ενώ το τζην αναβαθμίζεται όταν συνυπάρχει με μποτάκια Chelsea, το καλό υφασμάτινο παντελόνι για να αναδειχθεί πρέπει το τελείωμα του παντελονιού να είναι οπωσδήποτε στενό με ρεβέρ ή χωρίς.

Style hacks: Μην χρησιμοποιείς ποτέ νερό για να καθαρίσεις ένα ζευγάρι σουέντ παπούτσια. Για τους εύκολους λεκέδες θα χρειαστείς μία γόμα. Για τους πιο επίμονους, ένα βρεγμένο με λευκό ξύδι πανί. Ρίξε μία ματιά εδώ, για να μάθεις τα πάντα για την ολοκληρωμένη φροντίδα τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.