Ανοιχτόχρωμο blazer, μία φωτεινή εναλλακτική στο navy blue

Από το λευκό και το μπεζ μέχρι το γκρι του πάγου.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 15 Απριλίου 2019

Βρισκόμαστε αισίως στη μέση της άνοιξης. Το καλοκαίρι πλησιάζει και όσο κι αν ο καιρός δεν λέει να σπάσει τα δεσμά του χειμώνα, οι ενδυματολογικές μας επιλογές αρχίζουν σιγά – σιγά να προσαρμόζονται στην εποχή και η γκαρνταρόμπα να γίνεται πιο φωτεινή και λιγότερο βαριά. Ένα από τα κατεξοχήν ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κομμάτια είναι το navy blue blazer.

Το σακάκι στο χρώμα του μπλε του ναυτικού αποτελεί μία καλή βάση για τη δημιουργία δροσερών smart casual looks με θαλασσινή αύρα. Κι αν η συγκεκριμένη επιλογή είναι κλασική και δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, εκείνη του ανοιχτόχρωμου blazer (δίκουμπο ή σταυρωτό) είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν στο αντρικό στυλ. Αυτή που θα δούμε να επιλέγουν πολύ περισσότερο οι διάσημοι κύριοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στις επίσημες εμφανίσεις τους. 

Το χρώμα

Ανοιχτόχρωμο blazer, μία φωτεινή εναλλακτική στο navy blue

Το ίσως πιο δημοφιλές ανοιχτόχρωμο σακάκι είναι το λευκό. Έπεται, το μπεζ που φορέθηκε κατά κόρον στα 60s και 70s και φέτος είναι ξανά στο προσκήνιο, αλλά και το γκρι του πάγου. Μία μοντέρνα επιλογή που συνδυάζεται πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο, ουδέτερα χρώματα.

Οι συνδυασμοί

ΜΠΛΕΪΖΕΡ

Όποια από τις παραπάνω αποχρώσεις προτιμήσεις, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι το εξής: Το πουκάμισο μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο, όμως για να δημιουργηθεί ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα πρέπει να παίξεις κομψά το παιχνίδι των αντιθέσεων. Δηλαδή, το παντελόνι και η γραβάτα να είναι σκούρα, για παράδειγμα μπλε, και ακόμα καλύτερα να έχουν τον ίδιο ακριβώς χρωματικό τόνο - η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Συνδυάζοντας το baseball cap με smart casual looks

Ο μη αθλητικός τρόπος να φορέσεις το ίσως πιο αθλητικό αξεσουάρ.

Σουέντ Chelsea boots φέτος και κάθε άνοιξη

Οι γήινες αποχρώσεις είναι η μόνη επιλογή.