Ανοιχτόχρωμο blazer, μία φωτεινή εναλλακτική στο navy blue

Από το λευκό και το μπεζ μέχρι το γκρι του πάγου.

Βρισκόμαστε αισίως στη μέση της άνοιξης. Το καλοκαίρι πλησιάζει και όσο κι αν ο καιρός δεν λέει να σπάσει τα δεσμά του χειμώνα, οι ενδυματολογικές μας επιλογές αρχίζουν σιγά – σιγά να προσαρμόζονται στην εποχή και η γκαρνταρόμπα να γίνεται πιο φωτεινή και λιγότερο βαριά. Ένα από τα κατεξοχήν ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κομμάτια είναι το navy blue blazer.

Το σακάκι στο χρώμα του μπλε του ναυτικού αποτελεί μία καλή βάση για τη δημιουργία δροσερών smart casual looks με θαλασσινή αύρα. Κι αν η συγκεκριμένη επιλογή είναι κλασική και δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, εκείνη του ανοιχτόχρωμου blazer (δίκουμπο ή σταυρωτό) είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν στο αντρικό στυλ. Αυτή που θα δούμε να επιλέγουν πολύ περισσότερο οι διάσημοι κύριοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στις επίσημες εμφανίσεις τους. 

Το χρώμα

Ανοιχτόχρωμο blazer, μία φωτεινή εναλλακτική στο navy blue

Το ίσως πιο δημοφιλές ανοιχτόχρωμο σακάκι είναι το λευκό. Έπεται, το μπεζ που φορέθηκε κατά κόρον στα 60s και 70s και φέτος είναι ξανά στο προσκήνιο, αλλά και το γκρι του πάγου. Μία μοντέρνα επιλογή που συνδυάζεται πολύ πιο εύκολα συγκριτικά με τα προηγούμενα δύο, ουδέτερα χρώματα.

Οι συνδυασμοί

ΜΠΛΕΪΖΕΡ

Όποια από τις παραπάνω αποχρώσεις προτιμήσεις, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι το εξής: Το πουκάμισο μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο, όμως για να δημιουργηθεί ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα πρέπει να παίξεις κομψά το παιχνίδι των αντιθέσεων. Δηλαδή, το παντελόνι και η γραβάτα να είναι σκούρα, για παράδειγμα μπλε, και ακόμα καλύτερα να έχουν τον ίδιο ακριβώς χρωματικό τόνο - η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.