50s στυλ με παντελόνια σε ίσια και φαρδιά γραμμή

Τα skinny παντελόνια πέθαναν. Ζήτω τα oversized.

Φέτος, είναι η χρονιά της αλλαγής φρουράς στον κόσμο της μόδας. Η αρχή έγινε με το φθαρμένο τζην με τα πολλά και μεγάλα σκισίματα που έλκει την καταγωγή του από το grunge look των '90s, το οποίο διαδέχθηκε το κλασικό, γνωστό ως και straight τζην με την παραδοσιακή γραμμή, όπου το παντελόνι πέφτει ίσια στο σώμα από τη μέση μέχρι και τον αστράγαλο και τα μπατζάκια γυρίζουν σε μεγάλο, φαρδύ ρεβέρ. Η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στα κοστούμια, με τις slim fit γραμμές να αντικαθίστανται από τις boxy, με τις τετραγωνισμένες πλάτες και τα ευρύχωρα μανίκια στα σακάκια και μπατζάκια στα παντελόνια. Τώρα, ήρθε η σειρά των skinny pants να φύγουν από το προσκήνιο των τάσεων και να δώσουν τη θέση τους στα φαρδιά σχέδια.

50s στυλ με παντελόνια σε ίσια και φαρδιά γραμμή

Τη φετινή σεζόν, τα στενά παντελόνια πνέουν τα λοίσθια με οίκους, όπως οι Dior, Salvatore Ferragamo, Jacquemus, Prada και Valentino να δείχνουν τον δρόμο για περισσότερη άνεση, εμπνευσμένη από το στυλ των αντρών τη δεκαετία του 1950, όταν οι loose γραμμές σε casual, αλλά και formal outfits είχαν την τιμητική τους.

Από τα oversized παντελόνια που ξεχωρίζουν είναι τα tailored ή chinos με πιέτες, τη μονή, γνωστή ως forward pleat, που είναι η αγαπημένη των Βρετανών ή τη διπλή, γνωστή ως reverse pleat, συνώνυμη της ιταλικής φινέτσας.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

Το ρεβέρ -κατά προτίμηση, μεγάλο- στο μπατζάκι είναι καλοδεχούμενο, καθώς ταιριάζει γάντι στα ευρύχωρα παντελόνια, αναδεικνύοντας το ιδιαίτερο στυλ τους.

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ

φωτογραφίες © Vincenzo Grillo, Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.