Το πασπαρτού φανελένιο πουκάμισο

Το πιο ζεστό πουκάμισο όλων μπορεί να φορεθεί με αμέτρητους συνδυασμούς, ακόμα και με σακάκι.

Μαζί με το κοτλέ, ίσως και με το τζην -αν και το denim ύφασμα είναι δροσερό για την εποχή-, το φανελένιο είναι από τα κατεξοχήν πουκάμισα της χειμωνιάτικης γκαρνταρόμπας, χάρη στη βαριά και ζεστή τους ύφανση. Κι αν το πρώτο δείχνει κάπως πιο παλιομοδίτικο και σε δυσκολεύει να το εντάξεις σε ένα σύγχρονο outfit, το flannel ή blanket shirt είναι η πιο cool κίνηση για τις κρύες ημέρες και νύχτες που έρχονται, αποτελώντας μία καλή βάση για το χτίσιμο streetwear συνόλων, ακόμα και smart casual, που βασίζονται στη λογική του laeyring - το ντύσιμο σε στρώσεις.

Το πασπαρτού φανελένιο πουκάμισοΈνα μονόχρωμο σχέδιο είναι σίγουρα κλασικό, ωστόσο η πιο δημοφιλής επιλογή στα φανελένια πουκάμισα είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, το καρό. Συγκεκριμένα, το check print σε κόκκινο–μαύρο χρωματικό συνδυασμό, με αμέσως επόμενο τον μπλε–μαύρο και τον πράσινο–μαύρο ή μπλε. Πρόκειται για ένα κομμάτι που είναι συνυφασμένο με το workwear, το look που είναι εμπνευσμένο από τη στολή εργασίας όσων ασχολούνται με χειρωνακτικά επαγγέλματα -εν προκειμένω, με το στυλ του ξυλοκόπου. Άλλωστε, το flannel ακούει επίσης και στο lumberjack shirt (lumberjack: ξυλοκόπος).

Οι ενδυματολογικοί συνδυασμοί

Το πιο ζεστό πουκάμισο όλων μπορεί να φορεθεί με αμέτρητους συνδυασμούς. Πρώτα απ' όλα, φοριέται τόσο κουμπωμένο και ζωσμένο μέσα από το παντελόνι ή να πέφτει χαλαρά έξω απ' αυτό, όσο και ανοιχτό σαν τζάκετ.

Δεύτερον, συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα, για την ακρίβεια με κομμάτια που έχουν casual χαρακτήρα. Φυσικά και φοριέται πάνω από t-shirts, αλλά όχι μόνο. Ταιριάζει επίσης με ελαφριά πουλόβερ και φούτερ, ακόμα και με hoodies, βγάζοντας την κουκούλα έξω από τον γιακά, καθώς και με casual blazers - όταν το φοράς μέσα από σακάκι, φρόντισε να κουμπώσεις όλα τα κουμπιά και να το ζώσεις μέσα από το chino ή τζην παντελόνι. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.