Τα δύο κλασικά ζευγάρια της Red Wing που έγραψαν ιστορία

Το θρυλικό αμερικάνικο footwear brand έχει να υπερηφανεύεται για ένα από τα πιο διαχρονικά σχέδια σε μποτάκια και ένα από τα πιο εμβληματικά στυλ δερμάτινων δετών παπουτσιών.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, συγκεκριμένα το 1905, ο Charles Beckman, έμπορος υποδημάτων που ζούσε στο Red Wing της Μινεσότα των ΗΠΑ, αντιλήφθηκε ότι η τοπική κοινότητα είχε την εξής ανάγκη: Όσοι ασχολούνταν με χειρωνακτικές εργασίες χρειάζονταν μπότες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να τους βοηθούν να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες του επαγγέλματός τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, καταπονώντας το σώμα τους.

Τα δύο κλασικά ζευγάρια της Red Wing που έγραψαν ιστορίαΑποφάσισε λοιπόν να ανοίξει το δικό του εργοστάσιο παραγωγής δερμάτινων υποδημάτων που έμελλε να μεταμορφώσει άρδην την αγορά της υπόδησης και να γράψει ιστορία. Ονόμασε την εταιρεία του, Red Wing Shoes και ξεκίνησε αρχικά να δουλεύει μαζί με δεκατέσσερις φίλους του, που ζούσαν στην περιοχή. Μέσα στην πρώτη δεκαετία από την ίδρυσή της, η Red Wing Shoes κατασκεύασε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ζευγάρια μπότες, που κάλυψαν τις ανάγκες των Αμερικανών στρατιωτών στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο - η παραγωγή της συνεχίστηκε και στον Β' Παγκόσμιο. Επτά χρόνια μετά το τέλος του, το 1952, η εταιρεία λάνσαρε το ίσως πιο εμβληματικό μοντέλο της: το Classic Moc.

Red Wing μποτάκιαΈνα ζευγάρι μπότες πεζοπορίας, που πρωτοφορέθηκαν από τους αγρότες και τους εργάτες των εργοστασίων, επειδή είχαν ανθεκτικό σχεδιασμό και προσέφεραν άνεση στο περπάτημα και σήμερα αποτελούν ένα από τα πιο κλασικά, όπως υποδεικνύει και το όνομά τους, στυλ αντρικής μπότας στην ιστορία της υπόδησης. 

 

Μία διετία αργότερα, το 1954, η Red Wing κυκλοφόρησε ένα ακόμα ζευγάρι-σήμα κατατεθέν της. Αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για μποτάκια, αλλά για την πιο άνετη και στιβαρή εκδοχή των oxfords shoes: το Postman Oxford

Red Wing oxfordsΤα δερμάτινα δετά αυτά παπούτσια ήταν για δεκαετίες το απαραίτητο εργαλείο δουλειάς των ταχυδρόμων -εξού και η ονομασία τους- και των αστυνομικών στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ατού τους ήταν η αντιιδρωτική και ενισχυμένη σόλα τους, που απορροφούσε τους κραδασμούς και βελτίωνε τόσο το περπάτημα, όσο και τη στάση του σώματος, ενώ επέτρεπε στο πέλμα να αναπνέει. 

Σήμερα, κουβαλώντας 114 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη της, η Red Wing Shoes συνεχίζει να παράγει τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα, που έχουν αποδείξει την αντοχή τους στον χρόνο και να θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά footwear brand made in USA, άρρηκτα συνδεδεμένο με το workwear look, που αποτελεί στις μέρες μας μία από τις πιο hot τάσεις μόδας.

Από: Esquire JP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα