Τα 20 καλύτερα sneakers του 2019

Για ακόμα μία χρονιά, η Nike είναι η κυρίαρχη εταιρεία στον κόσμο της αθλητικής υπόδησης.

Το 2019 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τη μόδα και για τον κόσμο των sneakers ακόμα καλύτερη: κυκλοφόρησαν δεκάδες νέα ζευγάρια, brands ένωσαν τις δυνάμεις τους με άλλα brands ή με οίκους μόδας ή με αστέρες της μουσικής σκηνής και του αθλητισμού και θρυλικά μοντέλα ταξίδεψαν από το παρελθόν στο παρόν, αναγεννήθηκαν και χάρισαν στο στυλ μας ρετρό νοσταλγία. 

Στη λίστα που ακολουθεί καταγράφουμε τις 20 καλύτερες αφίξεις της χρονιάς.

Nike Air Jordan 1 "First Class"

Τα 20 καλύτερα sneakers του 2019

Τα Nike Air Jordan 1 "First Class" είναι ένα ζευγάρι, που διατηρεί τον σχεδιασμό των κλασικών Air Jordan 1, αλλά είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που γίνονται οι online αγορές στην ιστοσελίδα της Nike. Τι εννοούμε; Τα χρώματά του, το λευκό και το κίτρινο είναι ακριβώς αυτά που χρησιμοποιεί η εταιρεία στο κουτί που πακετάρει τα προϊόντα της, ενώ τα στοιχεία που αναγράφονται στο κίτρινο πλαίσιο είναι το shipping data της Nike.

Puma RS-X³ Level Up

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Τα Puma RS-X³ Level Up έρχονται με ρετρό διάθεση να χαρίσουν άνεση και στυλ στο καθημερινό ντύσιμο. Το διχτυωτό υλικό στο επάνω μέρος προσφέρει διαπνοή στα πέλματα, ενώ η ενδιάμεση σόλα PU πρόσφυση.

Nike Air Max "Legend of Her"

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Με αφορμή την 55η επέτειο από τη γέννησή της, η Nike αποφάσισε να λανσάρει στην εκπνοή του 2019 τέσσερις συλλεκτικές συλλογές που αποτίουν φόρο τιμής στο διάσημο λογότυπό της και το φέρνουν σε θέση πρωταγωνιστή. Η πρώτη είναι η "Legend of Her" και είναι αφιερωμένη στην Carolyn Davidson, την "μητέρα" του Swoosh logo. Περιλαμβάνει τα Air Max και Air Max 200 sneakers σε ένα χρωματιστό σχέδιο πάνω σε λευκό καμβά.

Asics x Kiko Kostadinov Gel-Korika

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Μετά την πρώτη τους συνεργασία για τη δημιουργία του μοντέλου GEL-BURZ και τη δεύτερη για εκείνη του GEL-DELVA, η Asics και ο Kiko Kostadinov λάνσαραν μες στη χρονιά το τρίτο ζευγάρι sneakers της συλλογής τους: το GEL-KORIKA, ένα φουτουριστικό μοντέλο με τις λονδρέζικες επιρροές του sports brand στον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά φωτεινά και έντονα χρώματα του Βούλγαρου σχεδιαστή, που ζει και εργάζεται στη βρετανική πρωτεύουσα. 

adidas x Missoni Pulseboost HD

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Στη δεύτερη συνεργασία τους, το sports brand και ο οίκος μόδας επανασχεδίασαν το Pulseboost HD, που παντρεύει το hi-tech sportswear με την υψηλή ραπτική με τον πιο σύγχρονο και urban τρόπο.

Nike Air Force 1 GTX

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Ένα μονόχρωμο, μίνιμαλ σχέδιο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία GORE-TEX. Το Nike Air Force 1 GORE-TEX Low είναι εξοπλισμένο στο εσωτερικό του με την τεχνολογία αδιάβροχης προστασίας GORE-TEX, που εξασφαλίζει ζεστασιά, στεγνή αίσθηση και σφιχτή εφαρμογή στα πόδια, ενώ διαθέτει την αντικραδασμική προστασία Air της Nike για άνετη κίνηση.

Converse Pro Leather

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Η Converse επανέφερε στο προσκήνιο τα Pro Leather του 1977, το ίσως πιο εμβληματικό δερμάτινο μποτάκι της εταιρείας.

adidas Ultra BOOST 19 DB99

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ ΑΝΤΙΝΤΑΣ ΣΝΙΚΕΡΣ

Όταν η adidas ζήτησε από τον David Beckham να σχεδιάσει ένα καινούργιο μοντέλο Ultraboost sneakers για χάρη της, εκείνος αναπόλησε τη σεζόν 1998-1999, όταν με τη φανέλα της Manchester United πέτυχε το ανεπανάληπτο: κέρδισε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League. Το αποτέλεσμα ήταν το David Beckham x adidas Ultra BOOST 19 DB99.

Nike Air Jordan 1 "Fearless"

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Η Nike έκανε ένα πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο στους θαυμαστές των θρυλικών Air Jordan 1 της θυγατρικής της εταιρείας, Air Jordan, λανσάροντας την "Fearless Ones” collection. Μία συλλεκτική συλλογή, αποτελούμενη από δώδεκα διαφορετικά Air Jordan 1 sneakers, τα έξι εξ αυτών είναι δημιουργία των σχεδιαστών: Ghetto Gastro, Blue the Great, Facetasm, Maison Chateau Rouge, Melodi Ehsani και Edison Chen. Και οι έξι επανασχεδίασαν ουσιαστικά, ο καθένας σύμφωνα με το προσωπικό του στυλ, το κλασικό Nike Air Jordan 1 Mid SE Fearless.

Moncler Leave No Trace

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Πρόκειται για τα πρώτα mountain sneakers του οίκου - ένα ζευγάρι που ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της και την παντρεύει με το σύγχρονο design και το urban look.

Prada x adidas Superstar

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Καθαρές γραμμές, λευκή κομψότητα, μινιμαλισμός στα καλύτερά του. Η συνεργασία της adidas με τον Prada είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε: Μία συλλεκτική συλλογή με την υπογραφή της Miuccia Prada, της σιδεράς κυρίας του ιταλικού οίκου, που μένει μακριά από εκκεντρικότητες για να μας υπενθυμίσει την κλασική αξία της απλότητας και τη σημασία της ποιότητας των προϊόντων.

Northwave Espresso

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Τα Northwave Espresso κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην αγορά το 1991 και σήμερα, 28 χρόνια μετά, επανήλθαν χάρη στο e-shop Slam Jam.

Yeezy Boost 380 Alien

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Το "εξωγήινο" μοντέλο της συλλογής υπόδησης του Kanye West με την adidas αποτελεί το τρίτο upgrade του θρυλικού μοντέλου Yeezy Boost 350.

Veja x Rick Owens V-Knit

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Το "πράσινο" brand La Veja, που υιοθετεί την τάση της βιωσιμότητας στην παραγωγή των υποδημάτων του ένωσε τις δυνάμεις του με τον σχεδιαστή μόδας, Rick Owens για τη δημιουργία του ασπρόμαυρου αυτού μοντέλου.

Puma x Rubik RS-X3

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Ο κύβος του Ρούμπικ, το τρισδιάστατο μηχανικό παζλ με τις έξι έδρες που καλύπτονται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί) ενέπνευσε την Puma και τη νέα της συλλεκτική συλλογή.

Nike React Element 55 Kendrick Lamar

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Nike με το ίσως μεγαλύτερο όνομα αυτή τη στιγμή στη ραπ και εν γένει στην παγκόσμια μουσική σκηνή, τον Kendrick Lamar είναι ένα φουτουριστικό μοντέλο με εφέ μαρμάρου. 

Converse x GOLF le FLEUR

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Το skateboard, η streetwear κουλτούρα και το 90s sportswear γίνονται ένα στη συλλογή Converse x GOLF le FLEUR* Gianno, που περιλαμβάνει το ίδιο μοντέλο chunky sneakers σε τρία διαφορετικά χρώματα.

Yeezy 500 High "Slate"

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Πρόκειται για ένα ζευγάρι sneakers μποτάκια που εμπνέεται από το hiking trend και θυμίζει αρκετά τις μπότες ορειβασίας. Είναι ασπρόμαυρο με γκρι σουέντ αποχρώσεις και blue black λεπτομέρειες και ξεχωρίζει για την ογκώδη, λευκή σόλα του, εμπνευσμένη σχεδιαστικά από τα θαλάσσια κύματα.

Converse Chuck 70 Hi x One Block Down "Protect Your Icon

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Προκειμένου να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, το e-shop One Block Down πρότεινε στην Converse να επανασχεδιάσουν μαζί το κλασικό μποτάκι της, Chuck 70. 

Nike x Supreme Air Max 95 Lux

ΣΝΙΚΕΡΣ 2019

Όταν η Nike συμπράττει με την Supreme τότε η τελική εικόνα δεν μπορεί να μην είναι εκκεντρικά στιλάτη.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.